nedjelja, 20. prosinca 2015.
PILETINA PUNJENA ŠPINATOM
Super kombinacija bijelog mesa i špinata.
Način pripreme
Špinat oprati i isjeći na krupno.
Luk prečistiti, oprati i isjeći na sitne kockice.
U tavi zagrijati malkice maslinovog ulja, dodati isječen luk, pa na kratko dinstati. Na to dodati isječen špinat, pa uz često miješanje špinat dinstati na kratko, samo da smekša.
Gotov špinat ostaviti na stranu da se hladi.
U hladan špinat dodati rendani sir i izmiješati.
Pileća prsa oprati i posušiti. Nožem oštrog vrha filete pažljivo po dužini prerezati, pa puniti pripremljenim špinatom. Zatvoriti čačkalicama za rolade.
U jednu zdjelicu brašno izmiješati sa začinima, u drugu zdjelicu jaja sa začinima umutiti na pjenasto i u treću zdjelicu usuti prezlu.
Filete panirati prvo u brašno, pa jaja, zatim u prezlu.
Pržiti u tavi sa više masnoće.
Filete servirati uz tople i hladne dodatke.
Pileća prsa punjena špinatom
Pileća prsa punjena špinatom Pileća prsa punjena špinatom Pileća prsa punjena špinatom
Sastojci
Pileća prsa punjena špinatom
1,5kgpilećih prsa
500gfriškog špinata
200grendanog sira (mozzarella)
jednavelika glavica luka
malosoli
Za paniranje
-prezla
-jaja
-brašno
-so sa začinskim povrćem
malobibera
malosoli
-bijeli luk u prahu
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar