PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

nedjelja, 27. prosinca 2015.

MEDENI KOLAČ

Sastojci BISKVIT 2,5 šalice brašna 1,5 šalica šećera 3 žlice pekmeza od šljive ili nekog drugog 1 žlica sode bikarbone 1 žlica mješavine začina za medenjake 1,5 šalica mlijeka 3 žlice ulja OSTALO Pekmez od šljiva Podravka malo čokolade za kuhanje za naribati Priprema 1. BISKVIT Mikserom umješati sve sastojke. Nakon što se smjesa sjedinila treba ju podjeliti na dva dijela. Prvi dio izliti u namaščen i pobrašnjen pleh 35x35 i staviti peći na 180°C. Izvaditi iz rerne kada bude na pola pećeno i na takav biskvit namazati pekmez i naribati malo čokolade. Preko pekmeza preliti drugu polovicu smjese i staviti nazad peći dok kolač ne porumeni. 2. Kada se kolač ohladi napraviti glazuru za kolač. Mješavinu začina za medenjake možete kupiti u svim većim trgovinama. Proizvođač je KOTANYI. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar