nedjelja, 27. prosinca 2015.
MEDENI KOLAČ
Sastojci
BISKVIT
2,5 šalice brašna
1,5 šalica šećera
3 žlice pekmeza od šljive ili nekog drugog
1 žlica sode bikarbone
1 žlica mješavine začina za medenjake
1,5 šalica mlijeka
3 žlice ulja
OSTALO Pekmez od šljiva Podravka
malo čokolade za kuhanje za naribati
Priprema
1.
BISKVIT
Mikserom umješati sve sastojke. Nakon što se smjesa sjedinila treba ju podjeliti na dva dijela. Prvi dio izliti u namaščen i pobrašnjen pleh 35x35 i staviti peći na 180°C. Izvaditi iz rerne kada bude na pola pećeno i na takav biskvit namazati pekmez i naribati malo čokolade. Preko pekmeza preliti drugu polovicu smjese i staviti nazad peći dok kolač ne porumeni.
2.
Kada se kolač ohladi napraviti glazuru za kolač.
Mješavinu začina za medenjake možete kupiti u svim većim trgovinama. Proizvođač je KOTANYI.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar