srijeda, 23. prosinca 2015.
JUNEĆI RAMSTEK SA POVRĆEM
Sastojci
800 g junećeg ramsteka 1 kašika ulja 2 kašičice senfa kašika soli kašika majčine dušice po 1 kašičica bibera i žalfije 3 peršuna 1 paprika 1 crni luk 600 g krompira 100 ml belog vina 2 šargarepe
Priprema
Oljuštite i isecite krompir na kocke 2×2 cm i kuvajte ga u slanoj vodi 20 min. Juneći ramstek isecite na šnicle debljine 1 cm, posolite, pobiberite i premažite senfom sa obe strane. Tako mariniran ramstek pecite u tiganju na minimalnoj količini ulja sa obe strane po 5 minuta. Dodajte ½ čase vode i dinstajte 45 minuta uz dodavanje vode ako je potrebno. Dodajte zatim vino i dinstajte jos 15 min. Kad je ramstek gotov izvadite ga iz tiganja i u preostaloj tečnosti 10 minuta prodinstajte povrće koje ste prethodno isekli na štapiće. Servirajte tako što ćete prvo na dno tanjira staviti baren krompir, preko njega povrće a na vrh ramstek. Prijatno!
kuvajsam.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar