PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

nedjelja, 27. prosinca 2015.

PLOŠKICE OD LJEŠNJAKA I NARANDŽE

Sastojci 6 osoba 3 jaja 1 naranča 100 g šećera 125 g oguljenih mljevenih lješnjaka 50 g grubo narezanih lješnjaka prstohvat soli Priprema 1. Oguliti naranču, narezati je na komade, staviti u posudu, dodati malo vode i staviti kuhati na laganoj vatri 20-ak minuta. Ohladiti i usitniti u kašu. Lješnjake tostirati u tavi 10-ak minuta pa istrljati u kuhinjskoj krpi da im se oguli kožica. Ohlađene lješnjake samljeti. Zagrijati pećnicu na 160°. Jaja razdvojiti, od bjelanjaka i soli istući čvrst snijeg, a žumanjke istući sa šećerom dok ne posvijetle, a šećer se rastopi. 2. Ručno umiješati kašu od naranče u smjesu žumanjaka i šećera, dodati mljevene lješnjake i dobro promiješati. Dodavati dio po dio snijega i lagano lopaticom ili kuhačom povezati sve sastojke. Kalup (malih dimenzija) obložiti papirom za pečenje, namastiti ga maslacem i uliti smjesu. Posuti grubo narezanim lješnjacima. Staviti peći na sredinu pećnice 25 minuta, ili dok ne poprimi boju na rubovima. Posluživanje Ohlađeni biskvit rezati na male ploškice. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar