nedjelja, 27. prosinca 2015.
PLOŠKICE OD LJEŠNJAKA I NARANDŽE
Sastojci 6 osoba
3 jaja
1 naranča
100 g šećera
125 g oguljenih mljevenih lješnjaka
50 g grubo narezanih lješnjaka
prstohvat soli
Priprema
1.
Oguliti naranču, narezati je na komade, staviti u posudu, dodati malo vode i staviti kuhati na laganoj vatri 20-ak minuta. Ohladiti i usitniti u kašu. Lješnjake tostirati u tavi 10-ak minuta pa istrljati u kuhinjskoj krpi da im se oguli kožica. Ohlađene lješnjake samljeti.
Zagrijati pećnicu na 160°.
Jaja razdvojiti, od bjelanjaka i soli istući čvrst snijeg, a žumanjke istući sa šećerom dok ne posvijetle, a šećer se rastopi.
2.
Ručno umiješati kašu od naranče u smjesu žumanjaka i šećera, dodati mljevene lješnjake i dobro promiješati.
Dodavati dio po dio snijega i lagano lopaticom ili kuhačom povezati sve sastojke.
Kalup (malih dimenzija) obložiti papirom za pečenje, namastiti ga maslacem i uliti smjesu. Posuti grubo narezanim lješnjacima.
Staviti peći na sredinu pećnice 25 minuta, ili dok ne poprimi boju na rubovima.
Posluživanje
Ohlađeni biskvit rezati na male ploškice.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar