
Sastojci 6 osoba
3 jaja
1 naranča
100 g šećera
125 g oguljenih mljevenih lješnjaka
50 g grubo narezanih lješnjaka
prstohvat soli
Priprema
1.
Oguliti naranču, narezati je na komade, staviti u posudu, dodati malo vode i staviti kuhati na laganoj vatri 20-ak minuta. Ohladiti i usitniti u kašu. Lješnjake tostirati u tavi 10-ak minuta pa istrljati u kuhinjskoj krpi da im se oguli kožica. Ohlađene lješnjake samljeti.
Zagrijati pećnicu na 160°.
Jaja razdvojiti, od bjelanjaka i soli istući čvrst snijeg, a žumanjke istući sa šećerom dok ne posvijetle, a šećer se rastopi.
2.
Ručno umiješati kašu od naranče u smjesu žumanjaka i šećera, dodati mljevene lješnjake i dobro promiješati.
Dodavati dio po dio snijega i lagano lopaticom ili kuhačom povezati sve sastojke.
Kalup (malih dimenzija) obložiti papirom za pečenje, namastiti ga maslacem i uliti smjesu. Posuti grubo narezanim lješnjacima.
Staviti peći na sredinu pećnice 25 minuta, ili dok ne poprimi boju na rubovima.
Posluživanje
Ohlađeni biskvit rezati na male ploškice.
coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar