PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

četvrtak, 24. prosinca 2015.

PILEĆI PAPRIKAŠ SA KNEDLAMA

Sastojci 4 osobe 4 pileća batka 1 crni luk 1 šargarepa malo ulja 1 kašika brašna 1 kašika slatke začinske paprike po ukusu biljni začin po potrebi vode Knedle: 2 jajeta 2 kašike ulja 1 kašika vode 2 kašike griz brašna 2 kašike Pšeničnog oštrog brašna Podravka malo soli Priprema 1. Na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckan luk da postane staklast. Dodati iseckanu šargarepu, batake i sve kratko propržiti uz okretanje bataka da se blago zapeku. 2. Doliti 1 šolju vode, smanjiti temperaturu na srednju i u poklopljenom sudu, uz povremeno dolivanje vode po potrebi, dinstati meso dok ne odmekne. 3. Napraviti hladnu zapršku tako što ćete pomešati brašno i papriku, dodati malo hladne vode i sve to dodati u paprikaš. Paprikaš začiniti biljnim začinom po ukusu. Doliti vode da bataci ogreznu i, kad jelo provri, malom kašikom zahvatati prethodno umućeno testo za knedle. 4. Paprikaš kuvati još 5-10 minuta dok knedle ne isplivaju na površinu. Posluživanje Poslužiti paprikaš topao uz sezonsku salatu.

Nema komentara:

Objavi komentar