četvrtak, 24. prosinca 2015.
PILEĆI PAPRIKAŠ SA KNEDLAMA
Sastojci 4 osobe
4 pileća batka
1 crni luk
1 šargarepa
malo ulja
1 kašika brašna
1 kašika slatke začinske paprike
po ukusu biljni začin
po potrebi vode
Knedle:
2 jajeta
2 kašike ulja
1 kašika vode
2 kašike griz brašna
2 kašike Pšeničnog oštrog brašna Podravka
malo soli
Priprema
1.
Na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckan luk da postane staklast. Dodati iseckanu šargarepu, batake i sve kratko propržiti uz okretanje bataka da se blago zapeku.
2.
Doliti 1 šolju vode, smanjiti temperaturu na srednju i u poklopljenom sudu, uz povremeno dolivanje vode po potrebi, dinstati meso dok ne odmekne.
3.
Napraviti hladnu zapršku tako što ćete pomešati brašno i papriku, dodati malo hladne vode i sve to dodati u paprikaš. Paprikaš začiniti biljnim začinom po ukusu. Doliti vode da bataci ogreznu i, kad jelo provri, malom kašikom zahvatati prethodno umućeno testo za knedle.
4.
Paprikaš kuvati još 5-10 minuta dok knedle ne isplivaju na površinu.
Posluživanje
Poslužiti paprikaš topao uz sezonsku salatu.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar