utorak, 29. prosinca 2015.
HRSKAVA FINA ROLADA
Sastojci
60 g tamne čokolade
50 g maslaca
150 g smeđeg šećera
2 jaja
1 žlica likera od naranče (Cointreau)
2 žlice mlijeka
150 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
1 vrećica Praška za pecivo Dolcela
Za kremu:
250 ml slatkog vrhnja
125 g bijele čokolade
1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
Za ukrašavanje:
30 g naribane bijele čokolade
30 g naribane tamne čokolade
Priprema
1.
Maslac i šećer miješajte električnom mješalicom dok ne postanu pjenasti, dodajte jaja i sve zajedno još dobro izmiješajte. Dodajte čokoladu rastopljenu na pari i nastaviti miješati. Zatim dodajte liker, mlijeko, brašno i sve zajedno dobro izmiješajte.
2.
Pripremljenu smjesu izlijte na lim (36×25 cm) obložen pergamentnim papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 13 minuta. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice, maknite s lima i ostavite neka se ohladi na papiru.
3.
Slatko vrhnje miješajte električnom mješalicom toliko dugo da ne izgubi laganu mekanu strukturu. U to umiješajte naribanu čokoladu i vanilin šećer.
4.
Na ohlađenu roladu, pergamentom prema dolje, razmažite pripremljenu kremu ostavljajući prostor oko rubova praznim. Uz pomoć pergamenta zarolajte sve zajedno u valjak. Zamotajte papir oko rolade i ostavite 5 minuta u hladnjaku, pa prebacite na pladanj za posluživanje i skinite papir.
Posluživanje
Roladu pospite naribanom bijelom i tamnom čokoladom.
Savjet
Roladu možete dodatno ukrasiti i listićima badema.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar