PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

utorak, 29. prosinca 2015.

HRSKAVA FINA ROLADA

Sastojci 60 g tamne čokolade 50 g maslaca 150 g smeđeg šećera 2 jaja 1 žlica likera od naranče (Cointreau) 2 žlice mlijeka 150 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka 1 vrećica Praška za pecivo Dolcela Za kremu: 250 ml slatkog vrhnja 125 g bijele čokolade 1 vrećica Vanilin šećera Dolcela Za ukrašavanje: 30 g naribane bijele čokolade 30 g naribane tamne čokolade Priprema 1. Maslac i šećer miješajte električnom mješalicom dok ne postanu pjenasti, dodajte jaja i sve zajedno još dobro izmiješajte. Dodajte čokoladu rastopljenu na pari i nastaviti miješati. Zatim dodajte liker, mlijeko, brašno i sve zajedno dobro izmiješajte. 2. Pripremljenu smjesu izlijte na lim (36×25 cm) obložen pergamentnim papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 13 minuta. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice, maknite s lima i ostavite neka se ohladi na papiru. 3. Slatko vrhnje miješajte električnom mješalicom toliko dugo da ne izgubi laganu mekanu strukturu. U to umiješajte naribanu čokoladu i vanilin šećer. 4. Na ohlađenu roladu, pergamentom prema dolje, razmažite pripremljenu kremu ostavljajući prostor oko rubova praznim. Uz pomoć pergamenta zarolajte sve zajedno u valjak. Zamotajte papir oko rolade i ostavite 5 minuta u hladnjaku, pa prebacite na pladanj za posluživanje i skinite papir. Posluživanje Roladu pospite naribanom bijelom i tamnom čokoladom. Savjet Roladu možete dodatno ukrasiti i listićima badema. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar