petak, 25. prosinca 2015.
JEDNOSTAVNI PUDING KOLAČ
Obzirom da sastojke vjerojatno već imate kod kuće i ništa vas ne sprječava da uživate u ovoj divoti što se topi u ustima, trk u kuhinju! ;)
Sastojci za biskvit:
6 jaja
6 žlica šećera
1 vanilin šećer
6 žlica brašna
4 ravne žlice kakaa
4 žlice nesquika
1 PZP
1.7 dcl ulja
1.3 dcl mlijeka
Odvojiti žumanjke pa izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom. U zasebnoj zdjelici, pomiješati brašno, PZP, kakao i nesquik. Smjesi žumanjaka i šećera dodati ulje, pa mlijeko. U smjesu dodati ostale suhe sastojke i dalje miksati. Ako imate misker s posudom, najbolje je čim duže miksati smjesu.
Istucite bjelanjke s malo soli u čvrsti snijeg, pa ih dodati u čokoladnu smjesu za biskvit nježno preklapajući. Smjesu ulijte u nauljen i pobrašnjen pleh, te pecite na 180 stupnjeva otprilike pola sata ili nešto više, ovisno o vašoj pećnici. Nakon što se ispeče, ugasite pećnicu, lagano je otvorite i pustite da se biskvit polako hladi. Nakon 5 minuta biskvit izvadite iz pećnice, te drškom kuhače izbodite rupe i ponovno vratite u pećnicu. Trebalo mi je nekoliko pokušaja da shvatim da nije dovoljno rupu u biskvitu samo probosti, već se najbolji rezultat postigne kad dršku malo okrenete u rupici i vratite natrag biskvit u toplu pećnicu nakon što postane rupičast. :)
Što se tiče samog biskvita, pečen je kad u njega ubodete čačkalicu i ona suha izlazi van. U originalan biskvit ite 1.5dcl ulja i 1.5 dcl mlijeka, međutim, ne ispada toliko sočan, rahli i rado se rupice podignu nakon što ih izbušite jer je biskvit prelagan, vi napravite kako je vama draže, ali definitivno preporučam smanjiti količinu mlijeka, a povećati količinu ulja.
Krema od vanilije:
2 pudinga od vanilije
6 žlica šećera
9 dcl mlijeka
150g maslaca
Krema od čokolade:
2 pudinga od čokolade
6 žlica šećera
8 dcl mlijeka
100g maslaca
Ako ste spremali lažne kremšnite, onda ste dobro upoznati s ovim "kremama". Spremaju se kao i klasičan puding, nakon što ga skuhate, u svaku kremu dodajte maslac još kad je vruće i dobro promješajte. Dio kreme (nikako ne u cjelosti) od vanilije odmah lagano ulijte preko biskvita i špatulom rasporedite da ispunite rupe(slobodno pritisnite špatulom u rupe), zatim prelijte ostatkom. Postupak ponovite i za čokoladnu kremu. Trik kako ćete postići ravnu koricu, gotovo kao glazuru je vrlo jednostavan. Čokoladni puding prelijte preko prethodnog pudinga i špatulu uronite u njega, pa ga cik-cak pokretima rasporedite u jednu ravninu.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar