PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

petak, 25. prosinca 2015.

KASATO ŠNITE!

Sastojci za prvi sloj: 2 kom jaja 40 g šećera u prahu 120 ml slatke pavlake za šlag 100 g krem sira 120 g sjeckanog kandiranog voća 1 kašičica arome vanilije Za drugi sloj: 2 kom jaja 40 g šećera u prahu 200 ml slatke pavlake za šlag 150 g čokolade za kuvanje 1 kašika kakaa Za treći sloj: 2 kom jaja 40 g šećera u prahu 150 ml slatke pavlake za šlag 100 g mljevenih oraha, lješnjaka ili badema Priprema: 1. Za prvi sloj, odvojiti bjelanca od žumanaca, bjelanca umutiti u čvrst šaum sa šećerom u prahu. Umutiti slatku pavlaku, dodati sir i žumanca i izmiješati dodati umućena bjelanca i izmiješati najnižom brzinom, i na kraju dodati sjeckano kandirano voće. Smjesu sipati u kalup 30×11 cm obložen prozirnom folijom i staviti u zamrzivač 3o-ak minuta 2. Za drugi sloj istopiti na pari ili niskoj temperaturi čokoladu i umiješati kakao, ostaviti da se malo prohladi. Jaja odvojiti bjelanca od žumanaca, umutiti bjelanca i šećer u čvrst šaum, umutiti slatku pavlaku, dodati žumanca i čokoladu pa izmiješati, dodati i umućena bjelanca i izmiješati najmanjom brzinom. Sipati preko prvog sloja i ostaviti u zamrzivač 30-ak minuta. 3. Za treći sloj, bjelanca i šećer u prahu umutiti u čvrst šaum, umutiti slatku pavlaku, dodati žumanca, dodati i mljevene orahe i na kraju umiješati umućena bjelanca i polako miješati da se izjednači. Sipati preko drugog sloja, prekriti prozirnom folijom i vratiti u zamrzivač, najbolje je da prenoći. 4. Prijatno !!!!! 5. Ko ne voli termički ne obrađena jaja mogu se kuvati na pari, ohladiti i dalje sve po receptu

Nema komentara:

Objavi komentar