PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

subota, 26. prosinca 2015.

PILEĆA JUHA S ČEŠNJAKOM

Sastojci 6 osoba 2 glavice češnjaka 1,5 l pilećeg temeljca 300 g kuhane piletine 3-4 kuhane mrkve 1 manji luk komadić svježeg đumbira malo maslinovoga ulja po ukusu sol i papar Priprema 1. Uzmite dvije glavice češnjaka i odstranite im vrh nožem tako da se vide režnjevi unutar svake glavice. Češnjak stavite na alu foliju, pokapajte s malo maslinovog ulja, spojite krajeve folije i zatvorite. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180C, oko pola sata. 2. Na malo maslinovog ulja prodinstajte sitno sjeckani luk dok ne postane staklast, dodajte ribani đumbir i miješajte dok ne pusti aromu. Potom dodajte pileći temeljac, na kolutiće narezanu kuhanu mrkvu, prohlađeni pečeni češnjak koji ste istisnuli iz ljuske, sol i papar, te pustite da zakuha. 3. Kad je zakuhala, juhu sklonite s vatre i izmiksajte štapnim mikserom. Vratite natrag na vatru i dodajte usitnjenu kuhanu piletinu. Pustite da još jednom zakuha i to je to. Po želji možete u juhu dodati kuhanu rižu ili rezance. Posluživanje Ako ste jedna od onih osoba kojima češnjaka pak nikad dosta, evo jedan prijedlog za vas: Ispeći koju glavicu više, pa mazati pečeni češnjak na tostirani kruh i poslužiti uz juhu. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar