subota, 26. prosinca 2015.
PILEĆA JUHA S ČEŠNJAKOM
Sastojci 6 osoba
2 glavice češnjaka
1,5 l pilećeg temeljca
300 g kuhane piletine
3-4 kuhane mrkve
1 manji luk
komadić svježeg đumbira
malo maslinovoga ulja
po ukusu sol i papar
Priprema
1.
Uzmite dvije glavice češnjaka i odstranite im vrh nožem tako da se vide režnjevi unutar svake glavice. Češnjak stavite na alu foliju, pokapajte s malo maslinovog ulja, spojite krajeve folije i zatvorite. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180C, oko pola sata.
2.
Na malo maslinovog ulja prodinstajte sitno sjeckani luk dok ne postane staklast, dodajte ribani đumbir i miješajte dok ne pusti aromu. Potom dodajte pileći temeljac, na kolutiće narezanu kuhanu mrkvu, prohlađeni pečeni češnjak koji ste istisnuli iz ljuske, sol i papar, te pustite da zakuha.
3.
Kad je zakuhala, juhu sklonite s vatre i izmiksajte štapnim mikserom. Vratite natrag na vatru i dodajte usitnjenu kuhanu piletinu. Pustite da još jednom zakuha i to je to.
Po želji možete u juhu dodati kuhanu rižu ili rezance.
Posluživanje
Ako ste jedna od onih osoba kojima češnjaka pak nikad dosta, evo jedan prijedlog za vas: Ispeći koju glavicu više, pa mazati pečeni češnjak na tostirani kruh i poslužiti uz juhu.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar