srijeda, 23. prosinca 2015.
ROMA KOCKE
Sastojci
4 bjelanjaka
150 ml šećera
150 ml brašna
1 vanilin šećer Dolcela
50 ml ulja
50 g čokolade
100 g oraha
1 kašika kakaa u prahu Dolcela
1 naranča (ribana korica)
Priprema
1.
Umutiti bjelanca u čvrst snjeg; postepeno dodavati šećer (miksajući svo vrijeme)! Dodati ribanu koricu naranče, pa pažljivo umiješati brašno, ulje i sjeckane orahe. 2/3 smjese sipajte u manji pleh (oko 19x19 cm), pramazan puterom i posut brašnom.
2.
Preko naribati čokoladu. U preostalu 1/3 smjese dodati kakao, pa premazati preko čokolade.
3.
Kolač pecite na 180 C oko 30 minuta. Pečen kolač ohladite, pa režite na kockice!
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar