PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

četvrtak, 24. prosinca 2015.

FILE I ŠAMPINJONI U UMAKU OD KISELOG VRHNJA

Sastojci 1 velika glavica luka 500 gr teleceg filea 500 gr sampinjona 2 lovorova lista 200 ml govedjeg temeljca 200 gr creme freiche ili kiselog vrhnja 1/2 kasicice bibera 1 kasika senfa vegeta 2 kasike putera 3 kasike ulja 1 kasika svjezeg nasjeckanog persuna Priprema 1. Luk sitno isjeckati,sampinjone isjeci na deblje listice a meso na tanke trakice.U tavi zagrijati puter,dodati luk i dinstati 4-5 minuta.Dodati sampinjone i cesto mijesajuci prziti jos 5 minuta.Izvaditi napolje i ostaviti na stranu.U tavu staviti ulje i na jakoj vatri isprziti tanko nasjeckano meso da fino porumeni zatim vratiti gljive i luk i dobro izmijesati.dodati senf,biber,govedji temeljac,lovorov list,creme freiche,persun,poklopiti i kuhati na laganoj vatri 15 minuta.Ako vam je umak pregust dodati jos malo vode.Dodati vegetu i sluziti uz pire,rizu ili tjesteninu. COOLINARKA.COM

Nema komentara:

Objavi komentar