četvrtak, 24. prosinca 2015.
FILE I ŠAMPINJONI U UMAKU OD KISELOG VRHNJA
Sastojci
1 velika glavica luka
500 gr teleceg filea
500 gr sampinjona
2 lovorova lista
200 ml govedjeg temeljca
200 gr creme freiche ili kiselog vrhnja
1/2 kasicice bibera
1 kasika senfa
vegeta
2 kasike putera
3 kasike ulja
1 kasika svjezeg nasjeckanog persuna
Priprema
1.
Luk sitno isjeckati,sampinjone isjeci na deblje listice a meso na tanke trakice.U tavi zagrijati puter,dodati luk i dinstati 4-5 minuta.Dodati sampinjone i cesto mijesajuci prziti jos 5 minuta.Izvaditi napolje i ostaviti na stranu.U tavu staviti ulje i na jakoj vatri isprziti tanko nasjeckano meso da fino porumeni zatim vratiti gljive i luk i dobro izmijesati.dodati senf,biber,govedji temeljac,lovorov list,creme freiche,persun,poklopiti i kuhati na laganoj vatri 15 minuta.Ako vam je umak pregust dodati jos malo vode.Dodati vegetu i sluziti uz pire,rizu ili tjesteninu.
COOLINARKA.COM
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar