PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

subota, 26. prosinca 2015.

FERRERO ROCHER BAKLAVA

Sastojci 500 g kora za baklavu Premaz 100 g tamne cokolade 100 g tamne Lino lade ili Nutelle 100 g maslaca 100 ml ulja Nadjev 300 g preprzenih i nasjeckanih ljesnjaka 150 g biskvitnih mrvica 2 zlice Lino lade nougat - tamne ili Nutelle mlijeka po potrebi Agda 800 ml vode 500 g secera 2 Vanilin šećer Dolcela I jos 3 zlice otpoljenog maslaca Priprema 1. Najprije napravi premaz tako sto ces sve sastojke otopiti na laganoj vatri dok ne dobijes sjajnu i ujednacenu masu . Ostavi sa strane da se prohladi dok ne napravis nadjev . 2. U posudu za mijesanje stavi nasjeckane i preprzene ljesnjake , dodaj im samljevene biskvitne mrvice , Nutellu i malo mlijeka , tek toliko da lagano navlazi mrvice i ljesnjake . Najbolje je da sve dobro izmijesas vrscima prstiju , tako ces najbolje umijesati Nutellu u ostale sastojke . Ostavi sa strane do upotrebe . 3. Na ravnu plohu polozi jednu koru i na nju stavi par zlica premaza , pa uz pomoc kuhinjsko kista premazi preko cijele kore . Ravnomjerno uz rub kore poslozi nekoliko zlica nadjeva , pa urolaj koru kao strudlu i to sto mozes cvrsce . 4. Urolane strudlice poslazi u premazan dublji pleh i ostrim nozem narezi ih na 6-7 cm duge tubice . Cijelu povrsinu baklave premazi sa 3 zlice otopljenog maslaca . Stavi baklavu peci u zagrijanu pecnicu na 150 stupnjeva oko 40 min . 5. U medjuvremenu skuhaj agdu tako sto ces staviti kuhati vodu , secer i vaniliju , pa kada uskuha nastavi kuhati jos 10 min . Ostavi na toplom do upotrebe . Ispecenu baklavu prelij sa skuhanom agdom . Mozda ce vam se ciniti da je previse tekucine , ali ne brini sve ce to baklava upiti . 6. Nakon sto baklava upije svu tekucinu i nakon sto se ohladi prekrij je folijom i ostavi u hladnjak da se dobro rashladi najbolje preko noci . Sutradan serviraj baklavu sa salicom dobre turske kave . coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar