nedjelja, 20. prosinca 2015.
DESERT OD PUDINGA I ČOKOLADE
Sastojci
1 Puding čokolada s komadićima naranče Dolcela
3 žlice šećera
500 ml mlijeka
200 ml Šlaga 5+ Dolcela
Za umak:
200 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade
3 žlice likera od naranče
riprema
1.
Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i 5 žlica mlijeka da dobijete homogenu smjesu.
2.
Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre i umiješajte razmućeni puding. Kuhajte 1-2 minute uz miješanje te vruć razlijte u čaše i ostavite da se hladi.
3.
Umak pripremite tako da zagrijete vrhnje za kuhanje, maknite s vatre i dodajte čokoladu natrganu na kockice. Miješajte dok se čokolada ne otopi da dobijete umak. Na kraju umiješajte liker i ohladite.
Posluživanje
Hladni puding poslužite preliven čokoladnim umakom. Po želji ukrasite šlagom, voćem ili čokoladnim ostrušcima ili nasjeckanim pistacijama, lješnjacima...
Savjet
Puding dobro ohladite prije posluživanja.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar