PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

srijeda, 30. prosinca 2015.

SCHWARZWALD TORTA

Sastojci Biskvit: 4 žumanjka 10 dag margarina za kolace 125 g Glatkog brašna Podravka 50 g šećera 4 bjelanjka 1 žlica kakaa 1 Vanilin šećer Dolcela 1 Prašak za pecivo Docela Krema: 3 voćna jogurta od višnje 3 šlaga 30 g želatine 150 g šećera u prahu Za ukrašavanje: smrznute višnje naribana čokolada Priprema 1. Napraviti biskvit!! U posudi pjenasto izmutiti 4 žumanjka sa 50 g šećera i vanilin šećerom. Zatim dodati margarin i izmiješati. Pomiješati brašno, prašak za pecivo i žlicu kakaa. U posebnoj posudi izmutiti snijeg od 4 bjelanjka. 2. U žumanjke lagano umiješati brašno i bjelanjke. Biskvit staviti peći u pećnicu na 180 °C. 3. U 8 žlica hladne vode otopiti želatinu. Na laganoj vatri izmiješati 1 jogurt od višnje sa želatinom, sve dok želatina ne postane glatka. 4. U posudi umutiti ostala 2 jogurta od višnje sa šećerom u prahu. U drugoj posudi umutiti šlag. Spojiti šlag s jogurtima! (lagano izmiješati mikserom) 5. Kremu uliti u kalup za pečenje torte, prekriti folijom i staviti u hladnjak dok se ne stisne. 6. Ohlađenu tortu izvaditi iz kalupa, ukrasiti šlagom, smrznutim višnjama i naribanom čokoladom!! :D 7. P.S. Prema mom originalnom receptu za jogurt tortu, sastojci za biskvit su dovoljni za donji i gornji biskvit, ali sam ja za ovu tortu pravila samo donji biskvit od pola navedenih sastojaka. P.S.S. Ja jaaako volim višnje, pa sam ih stavila i u kremu prije hlađenja! Nek se nadje! :D

Nema komentara:

Objavi komentar