srijeda, 30. prosinca 2015.
SCHWARZWALD TORTA
Sastojci
Biskvit:
4 žumanjka
10 dag margarina za kolace
125 g Glatkog brašna Podravka
50 g šećera
4 bjelanjka
1 žlica kakaa
1 Vanilin šećer Dolcela
1 Prašak za pecivo Docela
Krema:
3 voćna jogurta od višnje
3 šlaga
30 g želatine
150 g šećera u prahu
Za ukrašavanje:
smrznute višnje
naribana čokolada
Priprema
1.
Napraviti biskvit!! U posudi pjenasto izmutiti 4 žumanjka sa 50 g šećera i vanilin šećerom. Zatim dodati margarin i izmiješati. Pomiješati brašno, prašak za pecivo i žlicu kakaa. U posebnoj posudi izmutiti snijeg od 4 bjelanjka.
2.
U žumanjke lagano umiješati brašno i bjelanjke. Biskvit staviti peći u pećnicu na 180 °C.
3.
U 8 žlica hladne vode otopiti želatinu. Na laganoj vatri izmiješati 1 jogurt od višnje sa želatinom, sve dok želatina ne postane glatka.
4.
U posudi umutiti ostala 2 jogurta od višnje sa šećerom u prahu. U drugoj posudi umutiti šlag. Spojiti šlag s jogurtima! (lagano izmiješati mikserom)
5.
Kremu uliti u kalup za pečenje torte, prekriti folijom i staviti u hladnjak dok se ne stisne.
6.
Ohlađenu tortu izvaditi iz kalupa, ukrasiti šlagom, smrznutim višnjama i naribanom čokoladom!! :D
7.
P.S. Prema mom originalnom receptu za jogurt tortu, sastojci za biskvit su dovoljni za donji i gornji biskvit, ali sam ja za ovu tortu pravila samo donji biskvit od pola navedenih sastojaka.
P.S.S. Ja jaaako volim višnje, pa sam ih stavila i u kremu prije hlađenja! Nek se nadje! :D
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar