PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

ponedjeljak, 28. prosinca 2015.

KINOA PLJESKAVICE

Sastojci 8 osoba 1 šolja = 250 ml (ili 1 cup) 1 i po šolja kuvane kinoe 2 kašike laneno seme (mleveno) ili 2 jaja da povežu smesu 1/2 šolje ovsene pahuljice (samlevene u brašno) ili drugog brašna po želji 1 šolja seckanog spanaća (ili zelja) 1/2 šolje rendanog batata (slatki krompir) ili rendane mrkve (šargarepe) 1/4 šolje sušeni paradajz (sitno iseckan) 1/4 šolje suncokretevo seme 1/4 šolje seckanog svežeg bosiljka 1 veći sitno seckani crni luk 1 čene beli luk (češnjak) sitno iseckan 1 kašika susam paste (tahini) ili ulja 1 kašika ocat (sirće) 1 kašika origano 1/2 kašičice so ljute paprike po želji Priprema 1. Skuvajte kinou (dobro je isperete nekoliko puta, i kuvate u razmeri 1 šolja kinoe na 1.5 šolja vode da vri polagano poklopljeno 15ak minuta dok većina vode ne upije. Onda je sklonite sa ringle, promešate viljuškom i ostavite polopljeno još 5 minuta da upije ostatak vode). Od 1 šolje sirove kinoe se dobije cca 2.5 šolje skuvane. 2. pomešajte 2 kašike mlevenog lanenog semena sa 6 kašika vode i ostavite da ostoji 5 minuta. Ta smesa služi da spoji poplete, možete koristiti 2 umućena jaja umesto toga. 3. pomešati sve sastojke zajedno i od njih oblikovati male poplete (pljeskavice). smesa nije jako čvrsta u ovoj fazi (pogotovo kada iseckate kelj na krupno kao što sam ja - vidite sliku), ali nema veze, ukus je tu. :) 4. nepečene poplete izgledaju ovako u plehu 5. peći na peki papiru u rerni zagrejanoj na 200"c 15 ak minuta, i onda ih okrenuti na drugu stranu i dopeći još 8-10 minuta. Ostavite da se ohlade makar 5 minuta. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar