ponedjeljak, 28. prosinca 2015.
KINOA PLJESKAVICE
Sastojci 8 osoba
1 šolja = 250 ml (ili 1 cup)
1 i po šolja kuvane kinoe
2 kašike laneno seme (mleveno)
ili 2 jaja da povežu smesu
1/2 šolje ovsene pahuljice (samlevene u brašno)
ili drugog brašna po želji
1 šolja seckanog spanaća (ili zelja)
1/2 šolje rendanog batata (slatki krompir)
ili rendane mrkve (šargarepe)
1/4 šolje sušeni paradajz (sitno iseckan)
1/4 šolje suncokretevo seme
1/4 šolje seckanog svežeg bosiljka
1 veći sitno seckani crni luk
1 čene beli luk (češnjak) sitno iseckan
1 kašika susam paste (tahini) ili ulja
1 kašika ocat (sirće)
1 kašika origano
1/2 kašičice so
ljute paprike po želji
Priprema
1.
Skuvajte kinou (dobro je isperete nekoliko puta, i kuvate u razmeri 1 šolja kinoe na 1.5 šolja vode da vri polagano poklopljeno 15ak minuta dok većina vode ne upije. Onda je sklonite sa ringle, promešate viljuškom i ostavite polopljeno još 5 minuta da upije ostatak vode). Od 1 šolje sirove kinoe se dobije cca 2.5 šolje skuvane.
2.
pomešajte 2 kašike mlevenog lanenog semena sa 6 kašika vode i ostavite da ostoji 5 minuta. Ta smesa služi da spoji poplete, možete koristiti 2 umućena jaja umesto toga.
3.
pomešati sve sastojke zajedno i od njih oblikovati male poplete (pljeskavice). smesa nije jako čvrsta u ovoj fazi (pogotovo kada iseckate kelj na krupno kao što sam ja - vidite sliku), ali nema veze, ukus je tu. :)
4.
nepečene poplete izgledaju ovako u plehu
5.
peći na peki papiru u rerni zagrejanoj na 200"c 15 ak minuta, i onda ih okrenuti na drugu stranu i dopeći još 8-10 minuta. Ostavite da se ohlade makar 5 minuta.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar