PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

subota, 26. prosinca 2015.

KUPUS VARIVO

Sastojci oko 300 g svinjetine 500-600 g svježeg kupusa 2 srednje glavice crvenog luka 3 češnja bijelog luka 2 srednje mrkve 1 rajčica 2-3 krumpira ulje slatka crvena paprika,sol,vegeta,papar 2 žlice kiselog vrhnja 1-2 žlice brašna Priprema 1. Prvo sitno nasjeckati crveni luk.Ugrijati ulje i dodati nasjeckani luk.Pržiti,malo posoliti da brže omekani. Dodati i sitno nasjeckani bijeli luk. Dok se luk prži,meso nasjeckati na sitne kockice.Dodati na luk i sve skupa pržiti oko 15-tak min. Mrkvu naribati na trenici.Može se 1 naribati,a 1 nasjeckati na sitnije kockice. Mrkvu dodati na meso,umiješati 1 žlicu mljevene crvene paprike.Dodati i nasjeckanu rajčicu. Podliti s 2,5-3 l vode. Pojačati vatru i nakon što zavri dodati sol,vegetu i papar. Smanjiti i kuhati još oko 30 min. Za to vrijeme kupus nasjeckati na šire "rezance",a krumpir na kockice.Dodati u lonac,kada ponovo zavri smanjiti i kuhati oko 30-40 minuta. Isprobati okus,dodati još začina po želji. Izmutiti 2 žlice kiselog vrhnja i dodati u varivo,kratko kuhati(1-2 min). Ako se želi gušće varivo,izmutiti 1-2 žlice brašna da nema grudvica i ukuhati u varivo prije nego se doda vrhnje. COOLINARKA.COM

Nema komentara:

Objavi komentar