PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

srijeda, 23. prosinca 2015.

MINI TIRAMISU KOLAČ

Sastojci 165g omekšalog maslaca 90g belog šećera 90g smeđeg šećera 4 jajeta 200g brašna 2 supene kašike instant kafe 2 supene kašike tople vode 80g rikote za šećerni sirup: 145g belog šećera 165g vode 2 kafene kašičice instant kafe za krem: 500g maskarponea 1 kafena kašičica ekstrakta vanile 4 supene kašike šećera u prahu Priprema 1. Umuti omekšali maslac sa belim i smeđim šećerom. Dodaj 2 jajeta miksuj, dodaj 100g brašna pa miksuj. Opet dodaj 2 jajeta pa miksuj i opet preostalih 100g brašna pa miksuj. Nije do mene, takvo je uputstvo dala Lorraine Pascale i ja ga se slepo držim. Jedino na šta sam zažmurila je dodavanje amareti keksića jer ih kod nas nema ni za lek i dodavanje vina Marsala ( otkud mi). U smemsu zatim dodaj 2 kašike instant kafe i 2 kašike tople vode pa 80g rikote. Dobro umuti. 2. Masu sipaj u kalupe pa peci 25 minuta na 180 stepeni Celzijusovih. 3. Za pripremu šećernog sirupa sipaj šećer, vodu i kafu u šerpicu, zagrej i pusti da ključa 5 minuta. 4. Za pripremu krema mikserom pomešaj Maskarpone, vanilu i šećer u prahu. 5. Izvadi svaki pečeni kolačić iz papirne korpice za mafine, prepolovi ga, namaži obilato šećernim sirupom pa kremom, poklopi drugim delom kolačića i odgore sipaj još malo šećernog sirupa. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar