srijeda, 23. prosinca 2015.
MINI TIRAMISU KOLAČ
Sastojci
165g omekšalog maslaca
90g belog šećera
90g smeđeg šećera
4 jajeta
200g brašna
2 supene kašike instant kafe
2 supene kašike tople vode
80g rikote
za šećerni sirup:
145g belog šećera
165g vode
2 kafene kašičice instant kafe
za krem:
500g maskarponea
1 kafena kašičica ekstrakta vanile
4 supene kašike šećera u prahu
Priprema
1.
Umuti omekšali maslac sa belim i smeđim šećerom. Dodaj 2 jajeta miksuj, dodaj 100g brašna pa miksuj. Opet dodaj 2 jajeta pa miksuj i opet preostalih 100g brašna pa miksuj. Nije do mene, takvo je uputstvo dala Lorraine Pascale i ja ga se slepo držim. Jedino na šta sam zažmurila je dodavanje amareti keksića jer ih kod nas nema ni za lek i dodavanje vina Marsala ( otkud mi).
U smemsu zatim dodaj 2 kašike instant kafe i 2 kašike tople vode pa 80g rikote. Dobro umuti.
2.
Masu sipaj u kalupe pa peci 25 minuta na 180 stepeni Celzijusovih.
3.
Za pripremu šećernog sirupa sipaj šećer, vodu i kafu u šerpicu, zagrej i pusti da ključa 5 minuta.
4.
Za pripremu krema mikserom pomešaj Maskarpone, vanilu i šećer u prahu.
5.
Izvadi svaki pečeni kolačić iz papirne korpice za mafine, prepolovi ga, namaži obilato šećernim sirupom pa kremom, poklopi drugim delom kolačića i odgore sipaj još malo šećernog sirupa.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar