PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

nedjelja, 27. prosinca 2015.

KOLAČ BEZ JAJA

Sastojci 2 dl Šećera u prahu Dolcela 4 žlice finog pekmeza 25 dag Glatkog brašna Podravka 1,5 žlica kakaoa u prahu 2 žličice soda bikarbone 1/2 l mlijeka 2 žlice ulja 2 vrećice vanilije šećera 1/2 l mlijeka 5 žlica Pšeničnog oštrog brašna Podravka 15 dag Šećera u prahu Dolcela 25 dag margarina Priprema 1. Šećer, pekmez, brašno, kakao,soda bikarbona izmješa se žicom sa mlijekom, uljem i vanilijom. Mora se izmješati bez grudica. Smjesu podijeliti u tri jednaka dijela 2. Svaku koru pecite na namaštenoj i nabrašnjenoj tepsiji vrlo kratko jer su tanke. Ostavi 2-3 minute i skini s pleha. 3. Od mlijeka brašna i šećera skuhaj kremu gustu kao puding. U ohlađenu kremu dodaj izmiksan margarin i sve skupa dobro sjedini. 4. Filuj kore , malo kreme ostavi za gornju koru i pospi je ribanom čokoladom. Reži drugi dan. Posluživanje U kremu se može po želji dodati okus banane , limuna ili dr. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar