PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

petak, 25. prosinca 2015.

ČUPAVI ROLAT

Kora: 5 jaja 5 kašika šećera 7 kašika brašna venilin šećer Krem: 2 jaja 100 ml mleka 150 gr čokolade 250 gr margarina 150 gr šećera rum po želji Okolo: kokos i čokoladni krem Priprema: Ulupati belanca da budu penasta pa dodati šećer i vanilin šećer i nastaviti mutiti. Dodati zatim žumanca, pa opet umutiti. Na kraju umešati brašno i sve sjediniti žicom. Istresti u podmazan veći pleh i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni 10 – 12 minuta da se ispeče zavisno od rerne. Vreo pečen biskvit uviti u mokru krpu. Na sto stavite mokru krpu pa preko biskvit i sve zajedno uvijete. Tako ostavite da se zajedno hladi. Ulupati jaja sa šećerom pa dodati mleko i čokoladu pa staviti na srednju vatru. Mešajte dok ne provri. Kada provri nastavite mešanje dok se masa malo ne zgusne. Zatim sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Penasto ulupati margarin pa mu dodati ohladjen krem i umutiti. Odmotajte bikvit i preko celog namažite krem. Ostavite krema da tanko premažete okolo da bi se kokos zalepio. Uvijte i premažite okolo pa stavite u ffrićider na sat, dva. Izvadite pa utisnite rukom kokos ili pospite po stolu ili tacni kokso i uvaljajte rolat.

Nema komentara:

Objavi komentar