PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

srijeda, 30. prosinca 2015.

BAJADERICA

Sastojci 400 gr. šećera 8 kašika vode 150 gr. mlevenih oraha 150 gr. mlevenog keksa 150 gr. margarina 100 gr. čokolade za kuvanje Glazura: 1 kašika šećera 3 kašike vode 100 gr. čokolade za kuvanje 1 kašičica ulja ili margarina Priprema 1. Šećer preliti sa vodom i staviti na laganu vatru da provri. U provrelo dodati keks i orahe uz mešanje da se smesa sjedini. Zatim dodati margarin isečen na kockice i mešati da se margarin otopi i sjedini sa smesom. 2. Smesu skloniti sa vatre i podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati čokoladu i mesati da se čokolada otopi. 3. U pleh obložen folijom staviti crnu smesu i dobro je izravnati. 4. Zatim preko nje naneti svetlu smesu, takođe izravnati i ostaviti da se stegne. 5. Glazura: Ušpinovati šećer sa vodom, skloniti sa vatre, dodati čokoladu i margarin ili ulje pa mešati da se otopi i sjedini. Pripremljenom glazurom preliti stegnutu bajaderu. Stegnutu bajaderu seći na štanglice željene veličine. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar