srijeda, 30. prosinca 2015.
BAJADERICA
Sastojci
400 gr. šećera
8 kašika vode
150 gr. mlevenih oraha
150 gr. mlevenog keksa
150 gr. margarina
100 gr. čokolade za kuvanje
Glazura:
1 kašika šećera
3 kašike vode
100 gr. čokolade za kuvanje
1 kašičica ulja ili margarina
Priprema
1.
Šećer preliti sa vodom i staviti na laganu vatru da provri. U provrelo dodati keks i orahe uz mešanje da se smesa sjedini. Zatim dodati margarin isečen na kockice i mešati da se margarin otopi i sjedini sa smesom.
2.
Smesu skloniti sa vatre i podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati čokoladu i mesati da se čokolada otopi.
3.
U pleh obložen folijom staviti crnu smesu i dobro je izravnati.
4.
Zatim preko nje naneti svetlu smesu, takođe izravnati i ostaviti da se stegne.
5.
Glazura:
Ušpinovati šećer sa vodom, skloniti sa vatre, dodati čokoladu i margarin ili ulje pa mešati da se otopi i sjedini. Pripremljenom glazurom preliti stegnutu bajaderu.
Stegnutu bajaderu seći na štanglice željene veličine.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar