nedjelja, 27. prosinca 2015.
TRUFFLES KOCKE
Sastojci
kora:
5 kom. jaja
100 gr. secera
1 zlicica prasak za pecivo
100 gr. brasna
1 zlica Gussnel Dolcela (gustin)
1 zlica gorkog kakaa
krema:
300 gr. cokolade
400 ml. vrhnje za slag
100 gr. bele cokolade
200 gr. mlecne cokolade sa ukusom jagode
150 gr. putera
Priprema
1.
Najpre odelite belancat od zumancat.Belancat stavite u posudu za mucenje.Dodajte prstohvat sol pa miksajte dok zapjeni.Kada zapjeni,dodajte secer i izmutite dok postane cvrst sneg.
2.
Namalite mikser na najmanje,pa dodavajte zumancat jedno po jedno stalno miksajuci.Kada se sve tek poveze,iskljucite mikser.
3.
Pomesajte brasno,gustin,pecivo i kakao,te prosijanog dodajte u jajca.Izmesajte rucno varjacom,dok se sve lepo poveze i sajedini.
4.
Izlijte smesu u pleh oblozen pek papirom promjera 30X35,te stavite peci u predhodno zagrejanoj pecnici i pecite na 200 stepeni nekih 15-ak minuta.Najbolje proveriti cackalicom.
5.
Pecenu koru ohladite,te potom presecite na dva jednaka dela po duzini.
6.
U serpicu izlomite mlecne cokolade i cokoladu za kuhanje (belu ostavite sa strane).Dodajte vrhnje za slag i puter,te pocnite otapati na niskoj vatri dok se sve lepo otopi i sajedini,stalno mesajuci (pazite nesme da zakipi).
7.
Kada se sve lepo otopilo,maknite sa strane,pa kada se prohladi,stavite u hladnjak na 30 min.da se krema stisne.
8.
Na tacnu stavite prvu koru.Stavite obruc oko kolaca,a i nemora,jer je krema izdasna.Dodajte pola kreme,zagladite povrsinu,te naribajte pola bele cokolade.Stavite drugu koru,te ostatak kreme.Zagladite,te naribajte ostatak bele cokolade.
9.
Kolac stavite u hladnjak najmanje 3 saati da se dobro stegne,potom vrelim nozom secite kocke,te posluzite.
10.
Prijatno!
Posluživanje
Posluzite uz soljicu kafe
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar