PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

nedjelja, 27. prosinca 2015.

TRUFFLES KOCKE

Sastojci kora: 5 kom. jaja 100 gr. secera 1 zlicica prasak za pecivo 100 gr. brasna 1 zlica Gussnel Dolcela (gustin) 1 zlica gorkog kakaa krema: 300 gr. cokolade 400 ml. vrhnje za slag 100 gr. bele cokolade 200 gr. mlecne cokolade sa ukusom jagode 150 gr. putera Priprema 1. Najpre odelite belancat od zumancat.Belancat stavite u posudu za mucenje.Dodajte prstohvat sol pa miksajte dok zapjeni.Kada zapjeni,dodajte secer i izmutite dok postane cvrst sneg. 2. Namalite mikser na najmanje,pa dodavajte zumancat jedno po jedno stalno miksajuci.Kada se sve tek poveze,iskljucite mikser. 3. Pomesajte brasno,gustin,pecivo i kakao,te prosijanog dodajte u jajca.Izmesajte rucno varjacom,dok se sve lepo poveze i sajedini. 4. Izlijte smesu u pleh oblozen pek papirom promjera 30X35,te stavite peci u predhodno zagrejanoj pecnici i pecite na 200 stepeni nekih 15-ak minuta.Najbolje proveriti cackalicom. 5. Pecenu koru ohladite,te potom presecite na dva jednaka dela po duzini. 6. U serpicu izlomite mlecne cokolade i cokoladu za kuhanje (belu ostavite sa strane).Dodajte vrhnje za slag i puter,te pocnite otapati na niskoj vatri dok se sve lepo otopi i sajedini,stalno mesajuci (pazite nesme da zakipi). 7. Kada se sve lepo otopilo,maknite sa strane,pa kada se prohladi,stavite u hladnjak na 30 min.da se krema stisne. 8. Na tacnu stavite prvu koru.Stavite obruc oko kolaca,a i nemora,jer je krema izdasna.Dodajte pola kreme,zagladite povrsinu,te naribajte pola bele cokolade.Stavite drugu koru,te ostatak kreme.Zagladite,te naribajte ostatak bele cokolade. 9. Kolac stavite u hladnjak najmanje 3 saati da se dobro stegne,potom vrelim nozom secite kocke,te posluzite. 10. Prijatno! Posluživanje Posluzite uz soljicu kafe coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar