PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

utorak, 29. prosinca 2015.

KREMENADLE ISPOD LUKA




Sastojci 3 osobe 6 krmenadli sa koskom 1 kašika senfa Podravka 1 kašika brašna 1 veliki ljubičasti luk 1 praziluk 1 cela glavica belog luka po k.kaš. soli i bibera 1 kaf. kaš. Vegete 2 šargarepe komadić celera 3 krompira 200gr šampinjona 1 crvena paprika komadić slanine 2dl Passate Podravka
Priprema 1. Krmenadle posoliti, pobiberiti, natrljati senfom i umočiti u brašno pa ispržiti kratko na vrelom ulju u tiganju i izvaditi te ih poredjati u tepsiju za pečenje. 2. Na istom ulju ( dodati još malo ) propržiti kratko krupno sečeni luk i praziluk sečen na ploške, te papriku na kocke. Dodati vegetu. 3. Mešavinom luka i paprike prekriti krmenadle pa na krupno rende narendati šargarepu, celer i odozgo krompir. Posoliti i pobiberiti još malo. Potom narezati pečurke, slaninicu i naliti sa 1dl vode i 2dl passate. 4. Glavicu belog luka preseći na vrhu i staviti pored mesa da se peče. Kad sve bude gotovo, istisnuti kao pire i rasporediti po mesu i povrću. Na kraju dodati seckan peršunov list. 5. Peći pod folijom sat vremena na 180 C a potom pojačati na 200C i peći još dvadesetak minuta, skinuti foliju i ostaviti još deset minuta u rerni. Posluživanje ...uz zelenu salatu i suvo belo vino, na pr. Traminac. ;) :)
coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar