PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

srijeda, 30. prosinca 2015.

KREMENADLE S UKUSOM RUZMARINA

Sastojci 4 osobe po 1 krmenadla po osobi 30 ml maslinovog ulja 1 1/2 kašika sitno iseckanog ruzmarina 2 kašičice nekog ljutkasto aromatičnog začina ili suvi začin za svinjetinu 2 čena sitno iseckanog belog luka pola kašičice krupno mlevenog bibera 250 g sitnog luka 4 čena belog luka 250 ml belog vina 125 ml temeljca ili vode 1 kašika putera po ukusu soli i bibera Priprema 1. Krmenadle oprati i dobro osušiti kuhinjskim papirom. Namazati ih sa maslinovim uljem, posuti sa suvim začinom ( ja sam koristila pikantan začin za BBQ ) pobiberiti, posuti sa sitno iseckanim ruzmarinom i belim lukom i utrljati na obe strane mesa. Ostaviti desetak minuta da tako odstoje. 2. U teži i veći tiganj, koji možete da stavite u rernu, sipati maslinovo ulje i zagrejati. Za to vreme uključite rernu na 190°C da se greje. Na zagrejano ulje staviti krmenadle i pržiti ih sa svake strane po 1 minut. Ako imate previše masnoće, isipajte jedan deo i ostavite vrlo malo u tiganj. Ako vam je tiganj mali, krmenadle staviti u pekač, a u tiganj sipati 125 ml vina i izgrebati sa varjačom sve što je na dnu tiganja ( ako kojim slučajem ne volite vino, ovo se može uraditi i sa temeljcem ) dodati sitan ne oljušten luk ( koji ste prethodno oprali ) i 4 čena ne oljuštenog belog luka. Staviti sve to u zagrejanu rernu i peći, ne pokriveno oko 20 minuta ili kraće,sve zavisi kolike su vam krmenadle, ako su tanje, trebaće kraće da se peku. 3. Pečene krmenadle izvaditi na tanjir,zajedno sa polovinom pečenog luka i sav beli luk, pokriti sa folijom i ostaviti da odstoji 5 minuta. Za to vreme napraviti sos. Uzeti polovinu sitnog luka, skinuti ljusku i iseckati što sitnije možete. U tiganj, u koji su se krmenadle pekle, sipati 125 ml vina i isto toliko vode i sa varjačom sve dobro izgrebati sa dna i okolo stranica, dodati sitno iseckan luk i kuvati dok se tečnost ne reducira na pola. Posoliti i pobiberiti po ukusu,dodati puter, promešati da se otopi i preliti svaku krmenadlu sa ovim sosom. Servirati sa sitnim lukom i prilogom po vašem izboru. 4. Prijatno!!! coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar