utorak, 22. prosinca 2015.
BIJELA RIBA S UMAKOM OD NARANČE I POVRCA
Sastojci 4 osobe
4 žlice maslinova ulja
4 fileta bijele ribe
1 žlica Vegete
2 žličice limunova soka
Za prilog od povrća:
2 mrkve
2 mlada luka
2 tikvice
1 Slatka paprika mljevena Podravka
2 žlice ulja
1 žličica Vegete
Za umak od naranče:
60 g maslaca
1 mladi luk, bijeli dio, sitno nasjeckan
125 ml narančina soka
1 žličica narančine korice
1 žličica Vegete
1 žličica Gussnela Dolcela
2 žlice vode
Priprema
1.
Izrežite 4 veće alufolije pravokutnog oblika i premažite ih polovinom ulja. Stavite svaki filet ribe na zasebnu, namašćenu foliju, pospite Vegetom, pokapajte limunovim sokom i premažite s još malo ulja. Zamotajte ribu u alufoliju i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 10-15 minuta.
2.
Za prilog, očistite povrće i narežite ga na tanke trake.
3.
U većoj tavi zagrijte ulje i povrće kratko popecite. Dodajte Vegetu i popecite sve zajedno još 2 minute.
4.
Za umak, na 20 g maslaca kratko popecite sitno nasjeckani luk. Dodajte narančin sok, naribanu narančinu koricu i Vegetu. Kuhajte miješajući 3-4 minute i dodajte Gussnel razmućen s vodom. Maknite s vatre te u vrući umak postupno umiješajte preostali maslac.
Posluživanje
Pečene riblje filete izvadite iz folije, stavite na ugrijane tanjure i poslužite s prilogom od povrća i umakom od naranče.
Savjet
Narezano povrće za prilog možete staviti ispod ribe i peći sve zajedno u alufoliji na 180°C oko 20 minuta.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar