PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

utorak, 22. prosinca 2015.

BIJELA RIBA S UMAKOM OD NARANČE I POVRCA

Sastojci 4 osobe 4 žlice maslinova ulja 4 fileta bijele ribe 1 žlica Vegete 2 žličice limunova soka Za prilog od povrća: 2 mrkve 2 mlada luka 2 tikvice 1 Slatka paprika mljevena Podravka 2 žlice ulja 1 žličica Vegete Za umak od naranče: 60 g maslaca 1 mladi luk, bijeli dio, sitno nasjeckan 125 ml narančina soka 1 žličica narančine korice 1 žličica Vegete 1 žličica Gussnela Dolcela 2 žlice vode Priprema 1. Izrežite 4 veće alufolije pravokutnog oblika i premažite ih polovinom ulja. Stavite svaki filet ribe na zasebnu, namašćenu foliju, pospite Vegetom, pokapajte limunovim sokom i premažite s još malo ulja. Zamotajte ribu u alufoliju i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 10-15 minuta. 2. Za prilog, očistite povrće i narežite ga na tanke trake. 3. U većoj tavi zagrijte ulje i povrće kratko popecite. Dodajte Vegetu i popecite sve zajedno još 2 minute. 4. Za umak, na 20 g maslaca kratko popecite sitno nasjeckani luk. Dodajte narančin sok, naribanu narančinu koricu i Vegetu. Kuhajte miješajući 3-4 minute i dodajte Gussnel razmućen s vodom. Maknite s vatre te u vrući umak postupno umiješajte preostali maslac. Posluživanje Pečene riblje filete izvadite iz folije, stavite na ugrijane tanjure i poslužite s prilogom od povrća i umakom od naranče. Savjet Narezano povrće za prilog možete staviti ispod ribe i peći sve zajedno u alufoliji na 180°C oko 20 minuta. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar