PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

utorak, 29. prosinca 2015.

KROMPIRI U BESAMEL SOSU

Sastojci 1 kg krompira 150 gr sitnog sira 2 glavice crnog luka 1 jaje 60 gr maslaca 30 gr brasna 1/2 l mleka majonez so biber origano 100 gr zimske salame ili kulena(a i ne mora) Priprema 1. Oprati krompir i staviti da se kuva(u ljusci). Kada se krompir skuva, oljustiti ga, iseci na kockice i posoliti. 2. Iseci na sitno jednu glavicu luka, proprziti na maslacu, dodati mu brasno i na kraju preliti mlekom. Kada skuvate sos, dodate mu prvo origano, promesate, pa dodajete: sitni sir, drugu glavicu luka(sitno secenu), majonez i jaje. Sve to izmesamo. 3. Krompir vezemo sosom, zacinimo sve to i na kraju dodamo zimsku salamu ili kulen. Ja stavljam uglavnom samo malo zbog ukusa od gore, ali i ne mora. Kada ga pravim kao prilog nekom mesu ne stavljam nista. Sve to stavite u rernu zagrejanu na 200c i peci dok ne porumeni. 4. Danas sam spremila kao glavno jelo uz salatu i super je bilo. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar