utorak, 29. prosinca 2015.
KROMPIRI U BESAMEL SOSU
Sastojci
1 kg krompira
150 gr sitnog sira
2 glavice crnog luka
1 jaje
60 gr maslaca
30 gr brasna
1/2 l mleka
majonez
so
biber
origano
100 gr zimske salame ili kulena(a i ne mora)
Priprema
1.
Oprati krompir i staviti da se kuva(u ljusci). Kada se krompir skuva, oljustiti ga, iseci na kockice i posoliti.
2.
Iseci na sitno jednu glavicu luka, proprziti na maslacu, dodati mu brasno i na kraju preliti mlekom. Kada skuvate sos, dodate mu prvo origano, promesate, pa dodajete: sitni sir, drugu glavicu luka(sitno secenu), majonez i jaje. Sve to izmesamo.
3.
Krompir vezemo sosom, zacinimo sve to i na kraju dodamo zimsku salamu ili kulen. Ja stavljam uglavnom samo malo zbog ukusa od gore, ali i ne mora. Kada ga pravim kao prilog nekom mesu ne stavljam nista. Sve to stavite u rernu zagrejanu na 200c i peci dok ne porumeni.
4.
Danas sam spremila kao glavno jelo uz salatu i super je bilo.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar