utorak, 29. prosinca 2015.
KREM ČORBA OD KROMPIRA
Sastojci
1 1/2 l vode
1 glavica crnog luka
1 cen belog luka
3 veca krompira
1 srednje velicine sargarepa
2 supene kasike pavlake(kisele)
malo mleka
1 kockica govedje supe
2-3 lovorova lista
malo brasna(za hladnu zaprsku)
biber
vegeta ili so
Priprema
1.
Na malo ulja izdinstati luk i beli luk. Kada se izdinsta dodati krompir iseckan na kockice, na rende istrenisati sargarepu naliti vodom i ostaviti da provri. Nakon sto je provrila u vodu dodati jedan/dva lovorova lista i kockicu govedje supe. Ostaviti da se kuva. Kada se krompir skuvao, u posebnu cinijicu pomesati brasno sa mlekom(da bude gustine kao jogurt i da nema grudvica) i dodati u supu od kropmira. Brzim pokretima mesati da se ne stvore grudvice. U supu dodati pavlaku i razrediti sa malo mleka, zaciniti po ukusu. Kada sve zavrsite izvadite lovorov list i sa stapnim mikserom isitinite krompir da dobijete gustu(glatku) corbu. Ko nema stapni mikser moze samo da izgnjeci krompir sa rucnom spravom za pasiranje krompira.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar