PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

srijeda, 23. prosinca 2015.

GRČKI BOLOGNESE

Sastojci 1 patlidzan so,biber,mljeveni kim 1 glavica luka maslinovo ulje,crvena paprika,vegeta 1 sjeckana mrkva 400 gr mljevenog mesa 400 gr paradajza (konzerva) 1 kasicica origana 100 gr feta sira spagete Priprema 1. Rernu zagrijati na 200 ° i pleh obloziti papirom za pecenje.Patlidzan oguliti,isjeci na kockice,dodati malo soli,bibera, mljevenog kima i 1 kasiku maslinovog ulja.Izmijesati,rasporediti po papiru i peci 15 min. 2. U tavi zagrijat 2 kasike ulja,dodati sjeckani luk i mrkvu i dinstati 5 min,dodati mljeveno meso,so,biber,crvenu papriku i origano i prziti narednih 10 min.Dodati paradajz i 1 malu soljicu vode,2 kasicice vegete i krckati na laganoj vatri 30 min.Kada je gotovo dodati patlidzane,izmijesati i po potrebi dodati jos soli ili vegete. 3. Sos sluziti uz spagete i odozgo posuti smrvljenom fetom. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar