srijeda, 23. prosinca 2015.
GRČKI BOLOGNESE
Sastojci
1 patlidzan
so,biber,mljeveni kim
1 glavica luka
maslinovo ulje,crvena paprika,vegeta
1 sjeckana mrkva
400 gr mljevenog mesa
400 gr paradajza (konzerva)
1 kasicica origana
100 gr feta sira
spagete
Priprema
1.
Rernu zagrijati na 200 ° i pleh obloziti papirom za pecenje.Patlidzan oguliti,isjeci na kockice,dodati malo soli,bibera, mljevenog kima i 1 kasiku maslinovog ulja.Izmijesati,rasporediti po papiru i peci 15 min.
2.
U tavi zagrijat 2 kasike ulja,dodati sjeckani luk i mrkvu i dinstati 5 min,dodati mljeveno meso,so,biber,crvenu papriku i origano i prziti narednih 10 min.Dodati paradajz i 1 malu soljicu vode,2 kasicice vegete i krckati na laganoj vatri 30 min.Kada je gotovo dodati patlidzane,izmijesati i po potrebi dodati jos soli ili vegete.
3.
Sos sluziti uz spagete i odozgo posuti smrvljenom fetom.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar