PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

srijeda, 30. prosinca 2015.

JAPANSKI VJETAR

Sastojci KORE 5 bjelanjaka 20 dag Šećera u prahu Dolcela 1/2 žlice alkoholnog octa 1 žlica Glatkog brašna Podravka 1 žlica Grisa (pšenične krupice) Podravka KREMA 1/2litre mlijeka 5 žlica šećera 15 žumanjaka 1 Vanilin šećer Dolcela 5 žlica Gussnela Dolcela (gustina) 1 margarin Ostalo za kremu 20 dag lješnjaka, 1/2 l do 7 dl slatkog vrhnja za šlag 2 rebra čokolade za kuhanje Priprema 1. KORE: Ispeći tri kore od po 5 bjelanjaka. 2. Zagrijati pečnicu na 200C. kada stavimo peči smanjimo tem. na 150C. Svaku koru pečemo 45 min. (obavezno u tepsiju staviti foliju), ja sam stavila masni papir. Ja sam kore pekla oko 25 do 30 min. 3. KREMA:Od mlijeka , jaja i ostalih sastojaka skuhati kremu. dodajte 2 rebra čokolade .U hladnu kremu umiješati 1 margarin. U međuvremenu popržite lješnjake i očistite. Sameljite i pofurite sa 1 dl. mlijeka. Izmješajte obe kreme (mislim na kremu i lješnjake) 4. Istucite slatko vrhnje u šlag. 5. Slažemo: kora +krema+tučeno vrhnje(šlag) pa opet kora+krema+ tučeno vrhnje.Tako tri puta. Gore narendajte čokoladu ili pospite lješnjakom. Posluživanje Uživajte uz bilo koju prigodu, kad poželite ovako finu slatku deliciju, coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar