srijeda, 30. prosinca 2015.
JAPANSKI VJETAR
Sastojci
KORE
5 bjelanjaka
20 dag Šećera u prahu Dolcela
1/2 žlice alkoholnog octa
1 žlica Glatkog brašna Podravka
1 žlica Grisa (pšenične krupice) Podravka
KREMA
1/2litre mlijeka
5 žlica šećera
15 žumanjaka
1 Vanilin šećer Dolcela
5 žlica Gussnela Dolcela (gustina)
1 margarin
Ostalo za kremu 20 dag lješnjaka,
1/2 l do 7 dl slatkog vrhnja za šlag
2 rebra čokolade za kuhanje
Priprema
1.
KORE: Ispeći tri kore od po 5 bjelanjaka.
2.
Zagrijati pečnicu na 200C. kada stavimo peči smanjimo tem. na 150C. Svaku koru pečemo 45 min. (obavezno u tepsiju staviti foliju), ja sam stavila masni papir.
Ja sam kore pekla oko 25 do 30 min.
3.
KREMA:Od mlijeka , jaja i ostalih sastojaka skuhati kremu. dodajte 2 rebra čokolade .U hladnu kremu umiješati 1 margarin.
U međuvremenu popržite lješnjake i očistite. Sameljite i pofurite sa 1 dl. mlijeka.
Izmješajte obe kreme (mislim na kremu i lješnjake)
4.
Istucite slatko vrhnje u šlag.
5.
Slažemo: kora +krema+tučeno vrhnje(šlag) pa opet kora+krema+ tučeno vrhnje.Tako tri puta.
Gore narendajte čokoladu ili pospite lješnjakom.
Posluživanje
Uživajte uz bilo koju prigodu, kad poželite ovako finu slatku deliciju,
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar