srijeda, 30. prosinca 2015.
DVOBOJNI KEKSI
Sastojci
1 jaje
225 g putera
aroma narance
3/4 solje Natvia zasladjivaca
2 solje brasna
1/4 solje brasna
1/4 solje kakaa
Priprema
1.
Umutite puter i Natvia zasladjivac (ili secer). Dodajte aromu narance (prirodnu na bazi ulja) ili naribanu koricu narance, jaje i dve solje brasna. Brasno prvo izmjerite pa prosijte i onda dodajte puteru. Podijelite smjesu na dva dijela, u jedan dodajte 1/4 solje brasna, u drugi 1/4 solje kakaa. Od pripremljene smjese mozete praviti sah kekse kao i mramorne kekse. Za sah kekse razvaljajte debelo smjesu pa isjecite na kocke, slazite naizjenicno dijelove sa i bez kakaa premazujuci rubove vodom da se smjese fino zalijepe. omotajte svijetlom ili tamnom smjesom tanko razvaljanom i stavite u zamrzivac da se stegne pa sjecite kriske i pecite nekih 10-12 min na 180 stepeni tek toliko da rubovi malo uhvate boju. Za mramorne kekse razvaljajte valjke od svijetle i tamne smjese spojite ih i nekoliko puta ponovite uvrtanje i preklapanje spojenog valjka. Na kraju oblikovani valjak stavite u zamrzivac da se stegne i nozem rezite kekse kao i kod sah keksica.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar