subota, 26. prosinca 2015.
PREDJELO OD MRKVE I JOGURTA
Sastojci 4 osobe
3 do 4 osrednje šargarepe
4 čena belog luka
450 g gustog jogurta ili kiselog mleka
30 ml maslinovog ulja
puna šaka peršuna, sitno iseckanog
po ukusu so i biber
Priprema
1.
Šargarepu oljuštiti, oprati i osušiti.
Izrendati je ili iseći u sečku na sitnije ( ja sam moju izrendala na sitnu stranu )
U dublji i veći tiganj sipati maslinovo ulje, zagrejati i dodati izrendanu šargarepu i pržiti samo dok šargarepa ne omekša, pazite da je ne prepržite, onda će se raspadati.
Ostaviti je sa strane da se ohladi.
2.
Dok se šargarepa hladi,iseckati što sitnije možete beli luk, ili staviti u avan i sa dodatkom malo soli istući da dobijete kremastu masu.
Sipati u jogurt, dodati ohlađenu šargarepu,posoliti, pobiberiti, dodati sitno iseckan peršun i sve dobro sjediniti ( ja nisam imala dovoljno jogurta jer ga je neko pojeo )
Poslužiti sa onim šta volite ( cvetići brokolija, karfiola,štapići celera,paprike u boji, isećene na štapiće, krekeri, flat ili pita bread, uz pečeno meso....
3.
Prijatno!!!!!
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar