PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

ponedjeljak, 28. prosinca 2015.

SLANI MAK ROLAT

Sastojci Za koru: 5 belanaca 1 kasicica secera 1 kasicica soli 2,5 kasike nemlevenog maka 5 kasika brasna 1/2 kesice praska za pecivo Za fil: 5 zumanaca 300gr sira 2 kasike kajmaka 1/2 case pavlake 200gr sunke Priprema 1. Umutiti belanca sa secerom mikserom, dodati brasno, so, mak i prasak za pecivo i sve to rucno lagano sjediniti. 2. Pleh od rerne obloziti papirom za pecenje i izliti smesu, poravnati i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta. 3. Pecenu koru izvaditi iz pleha na mokru krpu, uviti rolat i nakon nekoliko minuta razmotati i namazati filom i sunkom. Opet umotati i najbolje stisnuti suvom krpom ili rastegljivom folijom do sluzenja. 4. Fil: Staviti da provri voda i u nju ubaciti zumanca koja se pazljivo odvoje od belanaca na jednoj tacni, da ostanu cela, i kad voda provri, ubaciti ih i skuvati par minuta. 5. Izgnjeciti kuvana zumanca koja se ocede od vode, dodati sir, kajmak i pavlaku i tim filom premazati koru preko koje se poredja sunka. Umotati rolat. Da se rolat ne bi odmotavao i razdvajao, uvek treba po malo fila namazati preko sunke pre umotavanja rolata. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar