subota, 26. prosinca 2015.
SLASNA PEČENA PILETINA I KROMPIR
Sastojci 4 osobe
2 karabataka - dva bataka i dva zabatka
4-5 veća krumpira
1 srednja glavica crvenog luka
Marinada za meso
1 veca casica za rakiju maslinovog ulja
1 veca casica za rakiju suncokretovog ulja
1 zlica kiselog vrhnja
1 zlica majoneze
1 zlica vegete
1 zlica curry-a
1 - 2 zlice senfa
1 zlica papra
1-2 zlice kecapa/ pasirane rajcice
1 manja casa piva, ja stavljam 2 dcl.
Marinada za krumpir
2-3 zlice ulja
1 zlicica paprike ( ja stavljam i slatku i ljutu)
1 zlica kecapa
1 zlicica bibera
Priprema
1.
Meso izbockati vilicom, pomijesati sastojke za marinadu za meso, utrljati meso u marinadu,prekriti folijom,i ostaviti u frizideru preporuceno 3h, ja ostavim sat i pol s time da u tih sat i pol jednom meso izmijesam.
2.
Oguliti krumpir te ga staviti kuhati. Sa strane u posudu pomijesati marinadu za krumpir, nasjeckati glavicu crvenog luka i pomijesati s marinadom.
Paziti da se krumpir ne prekuha,ja kuham 12 minuta.
Umijesajte krumpir u marinadu, Ukljucite pecnicu na 220 na 10 minuta - popijte kavu :)
3.
Ja tepsiju ne mastim, jer u samoj marinadi ima ulja.
U tepsiju prvo slazite meso, pa izmedu mesa krompire i ostatak marinade/paca :) prelijte preko svega.
Ja ovo jelo takoder pecem u svojoj mini pecnici na 220 sat vremena, sat i 20 minuta maksimalno, s tim da pred kraj izlijem ulje iz tepsije koje ispliva na povrsinu.
Temperaturu regulirajte po potrebi, posto ja jos nisam pekla u obicnoj pecnici, u njoj bi cak pojacala na 230 ili vise pred kraj.
Nisam slikala kada je bilo peceno,a i prebrzo je nestalo :)
Posluživanje
Salata prema zelji, i ne zaboravite disati ;)
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar