PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

subota, 26. prosinca 2015.

SLASNA PEČENA PILETINA I KROMPIR

Sastojci 4 osobe 2 karabataka - dva bataka i dva zabatka 4-5 veća krumpira 1 srednja glavica crvenog luka Marinada za meso 1 veca casica za rakiju maslinovog ulja 1 veca casica za rakiju suncokretovog ulja 1 zlica kiselog vrhnja 1 zlica majoneze 1 zlica vegete 1 zlica curry-a 1 - 2 zlice senfa 1 zlica papra 1-2 zlice kecapa/ pasirane rajcice 1 manja casa piva, ja stavljam 2 dcl. Marinada za krumpir 2-3 zlice ulja 1 zlicica paprike ( ja stavljam i slatku i ljutu) 1 zlica kecapa 1 zlicica bibera Priprema 1. Meso izbockati vilicom, pomijesati sastojke za marinadu za meso, utrljati meso u marinadu,prekriti folijom,i ostaviti u frizideru preporuceno 3h, ja ostavim sat i pol s time da u tih sat i pol jednom meso izmijesam. 2. Oguliti krumpir te ga staviti kuhati. Sa strane u posudu pomijesati marinadu za krumpir, nasjeckati glavicu crvenog luka i pomijesati s marinadom. Paziti da se krumpir ne prekuha,ja kuham 12 minuta. Umijesajte krumpir u marinadu, Ukljucite pecnicu na 220 na 10 minuta - popijte kavu :) 3. Ja tepsiju ne mastim, jer u samoj marinadi ima ulja. U tepsiju prvo slazite meso, pa izmedu mesa krompire i ostatak marinade/paca :) prelijte preko svega. Ja ovo jelo takoder pecem u svojoj mini pecnici na 220 sat vremena, sat i 20 minuta maksimalno, s tim da pred kraj izlijem ulje iz tepsije koje ispliva na povrsinu. Temperaturu regulirajte po potrebi, posto ja jos nisam pekla u obicnoj pecnici, u njoj bi cak pojacala na 230 ili vise pred kraj. Nisam slikala kada je bilo peceno,a i prebrzo je nestalo :) Posluživanje Salata prema zelji, i ne zaboravite disati ;) coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar