PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

nedjelja, 27. prosinca 2015.

LIMUN TORTA SA KREMOM OD LEMON CURDA

Sastojci 250 g mekog brašna 150g šećera 1 dcl ulja 1,5 dcl mlijeka 3 jaja 1 vanili šećer 1/2 prašak za pecivo korica limuna, prstohvat soli LEMON CURD 2 jaja 2 domača limuna 100g šećera 50g maslaca KREMA sav lemon curd 400g krem sir ili mascarpone 200g milerama 0,5 l slatkog vrhnja Priprema 1. U veliku posudu prosijte brašno i prašak za pecivo. Jaja tucite sa šećerom i vanili šećerom ili aromom vanilije, dodajte sol i limunovu koricu. Kad se dobro izradi dodajte ulje i mlijeko. Polako miješajući dodajte tu smjesu pripremljenom brašnu. Miješajte da se ne stvore grudice. Ova masa je dovoljna za kalup torte 26 i dođe baš puno biskvita, jer se fino digne. Nemojte ulijevati više od 3/4 visine kalupa. Pecite na 180 C (kod mene sa ventilatorom) nekih 20-25 minuta, ovisi o pečnici. Tijesto provijerite čačkalicom. Dodavanjem mirisa, aroma i drugih sastojaka možete dobiti različite biskvite. Biskvit možete preliti sa malo limunade i limunčina 2. LEMON CURD Naribajte koru oba limuna, iscijedite sok te dodajte šećer i maslac, sve otopite na pari. Razmutite jaja pjenjačom u posudi sa debelim dnom, polako dodajući otopljenu masu sa pare. Kuhajte 10 min uz stalno, žustro miješanje pjenjačom. Vrlo brzo se zgusne pa budite pažljivi i ne zaboravite miješat 3. KREMA Izmiksaj slatko vrhnje sa vanili šećerom i dodaj krem sir ili mascarpone te mileram i lemon curd. Ako je prerijetko dodaj želatinu. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar