nedjelja, 27. prosinca 2015.
LIMUN TORTA SA KREMOM OD LEMON CURDA
Sastojci
250 g mekog brašna
150g šećera
1 dcl ulja
1,5 dcl mlijeka
3 jaja
1 vanili šećer
1/2 prašak za pecivo
korica limuna, prstohvat soli
LEMON CURD
2 jaja
2 domača limuna
100g šećera
50g maslaca
KREMA
sav lemon curd
400g krem sir ili mascarpone
200g milerama
0,5 l slatkog vrhnja
Priprema
1.
U veliku posudu prosijte brašno i prašak za pecivo.
Jaja tucite sa šećerom i vanili šećerom ili aromom vanilije, dodajte sol i limunovu koricu. Kad se dobro izradi dodajte ulje i mlijeko. Polako miješajući dodajte tu smjesu pripremljenom brašnu. Miješajte da se ne stvore grudice.
Ova masa je dovoljna za kalup torte 26 i dođe baš puno biskvita, jer se fino digne.
Nemojte ulijevati više od 3/4 visine kalupa. Pecite na 180 C (kod mene sa ventilatorom) nekih 20-25 minuta, ovisi o pečnici. Tijesto provijerite čačkalicom.
Dodavanjem mirisa, aroma i drugih sastojaka možete dobiti različite biskvite.
Biskvit možete preliti sa malo limunade i limunčina
2.
LEMON CURD
Naribajte koru oba limuna, iscijedite sok te dodajte šećer i maslac, sve otopite na pari.
Razmutite jaja pjenjačom u posudi sa debelim dnom, polako dodajući otopljenu masu sa pare. Kuhajte 10 min uz stalno, žustro miješanje pjenjačom. Vrlo brzo se zgusne pa budite pažljivi i ne zaboravite miješat
3.
KREMA
Izmiksaj slatko vrhnje sa vanili šećerom i dodaj krem sir ili mascarpone te mileram i lemon curd. Ako je prerijetko dodaj želatinu.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar