utorak, 22. prosinca 2015.
BAMJA
Sastojci
25 dkg sirove ili 5 dkg suhe bamje
75 dkg junjeceg ili jagnjeceg mesa
12 dkg izrezanog crvenog luka
malo aleve papriki (susena mljevena paprika)
so, biber
vezica persuna
malo lista od celera
malo sirceta
limun
Priprema
1.
Na ulju proprzimo luk. Dodamo meso so, biber, alevu papriku, celer, persun(malo ostavimo za kraj) te sve dinstamo na laganoj vatri.
2.
Za to vrijeme obarimo bamju u koju dodamo malo sirceta, kuha se cca 10 minuta, te se voda ocjedi. Ako se stavlja sirova bamja onda treba odrezati peteljke i kapice.
3.
Kad je meso pri kraju sa dinstanjem, dodamo bamju te dalje kuha dok nam ne budu kuhani bamja i meso.
Mora se paziti da se bamja ne prekuha.
Posluživanje
Prilikom serviranja dodamo krisku limuna.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar