PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

utorak, 22. prosinca 2015.

BAMJA

Sastojci 25 dkg sirove ili 5 dkg suhe bamje 75 dkg junjeceg ili jagnjeceg mesa 12 dkg izrezanog crvenog luka malo aleve papriki (susena mljevena paprika) so, biber vezica persuna malo lista od celera malo sirceta limun Priprema 1. Na ulju proprzimo luk. Dodamo meso so, biber, alevu papriku, celer, persun(malo ostavimo za kraj) te sve dinstamo na laganoj vatri. 2. Za to vrijeme obarimo bamju u koju dodamo malo sirceta, kuha se cca 10 minuta, te se voda ocjedi. Ako se stavlja sirova bamja onda treba odrezati peteljke i kapice. 3. Kad je meso pri kraju sa dinstanjem, dodamo bamju te dalje kuha dok nam ne budu kuhani bamja i meso. Mora se paziti da se bamja ne prekuha. Posluživanje Prilikom serviranja dodamo krisku limuna. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar