PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

utorak, 22. prosinca 2015.

SLATKA SARMA

Joj kako je ovo dobro. Nemojte ni slučajno da pravite pola mere, ja sam pogrešila i napravila pola, a kada smo probali bukvalno smo se potukli. Ponavljam sutra već. sultanova slatka sarma (6) Sastojci: 1l mleka 1 šoljica puna brašna ( za kafu, ne najmanja starinska, nego malo veća, slika je dole) 1,5 šoljica gustina 2 šoljice šećera 2 pune kašika kakaoa 1 vanilin šećer 50 gr margarina 100 gr kokosa Za fil: 100 – 150 ml slatke pavlake ( ili 100 gr šlaga izmućenog sa kiselom vodom ) Priprema: Odvojiti malo hladnog mleka, 200 – 300 ml, a ostatak staviti da provri. Sa odvojenim mlekom pomešati brašno, gustin, šećer, kakao, vanilin šećer i umutiti. Kad mleko provri zakuvati smesu i mešati. Prvo je retka, pa ima malo grudvica, pa se stegne i grudvice nestanu. Meni se lepila za šerpu pa sam stalno morala energično da mešam. U veliki pleh posuti sav kokos i rasporediti ravnomerno svuda, protresite tepsiju levo – desno. ( slika ) Preko kokosa istresati skuvani “puding”. Šarajte svuda, po celoj tepsiji, da što manje razvlačite. ( slika ) Kada uspete i razvučete ravnomerno svuda ostavite da se ohladi, pa stavite 30 minuta u frićider. Ulupajte slatku pavlaku ili šlag pa premažite preko “pudinga” . Isecite u štrafte i uvijajte ( slika ) Uvijete u krug, pa presečete. Desnom rukom držite a levom možem presečete. Prvu slatku sarmu ne možete dodatno uvaljati u kokos koji je dole nego nju sklonite na tacnu. Svaku sarmu još malo uvaljati u kokos koji je ispod i posuti još sa tim kokosom. Čuvati u frižideru do služenja ili odmah služiti. Prijatno. brzikolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar