utorak, 22. prosinca 2015.
SLATKA SARMA
Joj kako je ovo dobro. Nemojte ni slučajno da pravite pola mere, ja sam pogrešila i napravila pola, a kada smo probali bukvalno smo se potukli. Ponavljam sutra već.
sultanova slatka sarma (6)
Sastojci:
1l mleka
1 šoljica puna brašna ( za kafu, ne najmanja starinska, nego malo veća, slika je dole)
1,5 šoljica gustina
2 šoljice šećera
2 pune kašika kakaoa
1 vanilin šećer
50 gr margarina
100 gr kokosa
Za fil:
100 – 150 ml slatke pavlake ( ili 100 gr šlaga izmućenog sa kiselom vodom )
Priprema:
Odvojiti malo hladnog mleka, 200 – 300 ml, a ostatak staviti da provri.
Sa odvojenim mlekom pomešati brašno, gustin, šećer, kakao, vanilin šećer i umutiti.
Kad mleko provri zakuvati smesu i mešati.
Prvo je retka, pa ima malo grudvica, pa se stegne i grudvice nestanu.
Meni se lepila za šerpu pa sam stalno morala energično da mešam.
U veliki pleh posuti sav kokos i rasporediti ravnomerno svuda, protresite tepsiju levo – desno. ( slika )
Preko kokosa istresati skuvani “puding”.
Šarajte svuda, po celoj tepsiji, da što manje razvlačite. ( slika )
Kada uspete i razvučete ravnomerno svuda ostavite da se ohladi, pa stavite 30 minuta u frićider.
Ulupajte slatku pavlaku ili šlag pa premažite preko “pudinga” .
Isecite u štrafte i uvijajte ( slika )
Uvijete u krug, pa presečete.
Desnom rukom držite a levom možem presečete.
Prvu slatku sarmu ne možete dodatno uvaljati u kokos koji je dole nego nju sklonite na tacnu.
Svaku sarmu još malo uvaljati u kokos koji je ispod i posuti još sa tim kokosom.
Čuvati u frižideru do služenja ili odmah služiti.
Prijatno.
brzikolaci.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar