PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

petak, 25. prosinca 2015.

STVARNO SUPER BRZI I UKUSNI DORUCAK/RUCAK/VECERA

Sastojci: 1/2 (25 dag) bijelog kruha iz kalupa 30 dag ementalera 5 dag dimljene mesne slanine po želji sa ili bez šunke 4 jaja 1/2 l mlijeka sjeckani peršin,sol,muškatni oraščić nekoliko kapi umaka tabasco(može i bez) Priprema Namastite vatrostalnu posudu.Kruh narežite na tanke kriške i složite u posudu naizmjence s tankim ploškicama sira(i šunke ako je stavljate).Slaninu narežite na kockice i pospite po kruhu. 2. U zdjelici pomiješajte jaja s mlijekom,te primješajte nasjeckani peršin,oraščić,dosolite i popaprite(po želji dodajte tobasco).Smjesa mora biti dobro začinjena. 3. Zalijte na kruh i dolijte toliko vrele vode da sloj bude u visini kruha.Vatrostalnu tada stavite u duboku tepsiju pa u tu tepsiju nalijte vode da dopire do 2/3 posude sa složencem. 4. Pecite 30-40 minuta na 200 stupnjeva(po potrebi dolijevajte kipuće vode u lim).Poslužite odmah. 5. Složenac je prilično neobičnog okusa zbog vode-jako mekan,skoro kao pjena . Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar