PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

utorak, 22. prosinca 2015.

KOLAČ SA KOKOSOM

Kolač sa kokosom i kandiranim voćem, umesto kojeg se mogu dodati žele bombone. kolac sa kokosom Kore: 5 jaja 300 gr brašna 200 gr margarina 150 gr smedjeg šećera 3 kašike kakaoa 5 kašika mleka 10 gr praška za pecivo ( 1 kesica ) Krem: 1l mleka 9 kašika griza 250 gr margarina 300 gr šećera 300 gr kokosa žele bombone ili kandirano voće, količina po izboru, izmedju 100 – 300 gr Sirup: 3 kašika šećera 250 ml mleka Priprema: Ulupati šećer sa mekom margarinom dok se šećer ne otopi. Zatim dodati mlkeo pa ulupati i za njim jedno po jedno jaje uz mućenje. Na kraju dodati pomešano brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjediniti. Istresti pola mase i razvući ga ravnomerno u obložen veliki pleh od rerne i staviti da se peče na 180 stepeni 15 – 20 minuta zavisno od rerne, ako niste sigurni uvek testirajte čačakalicom. Postupak ponoviti još jednom. Za sirup otopite šećer, karamelizujte pa nalijte mleko i ostavite da se šećer otopi, pa sklonite da se prohladi. Mlakim sirupom zalijte koru. Na vatru stavite mleko, margarin, šećer i griz i kada provri sklonite sa vatre pa dodajte kokos i mepajte. Kada se prohladi, dovoljno da ne bude previše vrelo dodajte i žele ili kandirano voće i promešajte. Staviti prvu koru i poprskati je sa pola sirupa i sačekati da upije, pa premazati pola mlakog fila, staviti drugu koru, poprskati sirupom pa staviti drugi sloj krema i odgore glazura. Ostaviti da stoji nekoliko sati kolač, pa ga poslužiti. brzikolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar