srijeda, 30. prosinca 2015.
OSOM ČOKOLADA S VITAMINIMA
Sastojci
1 šalica bobica nara
1/2 šalice nasjeckanih oraha
cca200 g tamne čokolade
komadić maslaca
šalica je od 2 dl
Priprema
1.
Nar očistiti i dobro osušiti. Staviti ga između dva ubrusa i nježno okretati kroz salvete i tako nekoliko puta.
Ja sam ga stavila na pet minuta iznad peći na keramičkom tanjuru.Nisam ga grijala,samo malo dodatno osušila.
2.
Pripremiti papir za pečenje,malo namazan s maslacem.
Ako se želi strogi oblik staviti u kalup.
Ja volim kad je ovak'' neuredna.
3.
Čokoladu otopiti na laganoj vatri, ja postepeno dodajem i mičem sa plina ,tako se nikada ne pregrije ,a vi kako inače topite;)
Opcija je i komadić maslaca ,ja ga volim dodati,nije obavezno.
4.
Ostaviti dio oraha i nara za gornji dio a na pripremljeni papir staviti većinu oraha i nara ,još mlaku čokoladu preliti preko ,lagano poravnati.
Posipati sa ostatkom nara i oraha i samo lagano utisnuti prstima.
5.
Ohladiti.
6.
Spremiti na sigurno i koristiti kad vam padne šećer ili kada se jednostavno želite zasladiti s nečim posebnim.
Posluživanje
Oduševljena sam ovom tutti frutti čokoladom i osjećajem kada nar pukne u ustima .
Uživajte :)
Testirano na beta testeru !!!
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar