utorak, 22. prosinca 2015.
PUNJENA PILETINA U UMAKU
Sastojci 3 osobe
MESO
500g piletine
6 listova šunke
6 listova sira(topljivog)
1/4 tikvice(srednje)
3 komada gljiva(manjih)
malo soli
malo papra
malo maslaca(za pečenje)
UMAK
4-5komada gljiva
1/2 tikvice
2dcl vrhnja za kuhanje
sol
papr
2dcl bijelog vina
Priprema
1.
Pileći file prepoloviti i laganon natući. Natučeno meso posoliti i slagati šunku, sir, tikvice (sitno nasjeckane), gljive (sitno nasjeckane). Nafilovano meso preklopiti tako da namirnice ne vire .Napomena meso mora da bude dobro natučeno da bude što tanje.
2.
Napunje pileće file popeč na maslacu s jedne strane, zatim dodati ostatak nasječenih gljiva i tikvica. Okrenuti file i još lagano popeći uz konstantno miješanje. Kada je meso pri kraju doliti bijelo vino i zaliti vrhnjem za kuhanje. pustiti lagano da se kuha dok nepostane gust i kompaktan.
Posluživanje
uz ovo jelo najbolje idu pire krumpir ili riža s povrćem.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar