PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

utorak, 22. prosinca 2015.

PUNJENA PILETINA U UMAKU

Sastojci 3 osobe MESO 500g piletine 6 listova šunke 6 listova sira(topljivog) 1/4 tikvice(srednje) 3 komada gljiva(manjih) malo soli malo papra malo maslaca(za pečenje) UMAK 4-5komada gljiva 1/2 tikvice 2dcl vrhnja za kuhanje sol papr 2dcl bijelog vina Priprema 1. Pileći file prepoloviti i laganon natući. Natučeno meso posoliti i slagati šunku, sir, tikvice (sitno nasjeckane), gljive (sitno nasjeckane). Nafilovano meso preklopiti tako da namirnice ne vire .Napomena meso mora da bude dobro natučeno da bude što tanje. 2. Napunje pileće file popeč na maslacu s jedne strane, zatim dodati ostatak nasječenih gljiva i tikvica. Okrenuti file i još lagano popeći uz konstantno miješanje. Kada je meso pri kraju doliti bijelo vino i zaliti vrhnjem za kuhanje. pustiti lagano da se kuha dok nepostane gust i kompaktan. Posluživanje uz ovo jelo najbolje idu pire krumpir ili riža s povrćem. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar