PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

utorak, 22. prosinca 2015.

BOZICNI KOLACICI

Sastojci 300 g brasna 1 kasikica praska za pecivo 1/2 kasikice soli 125 g putra-sobne temperature 1 kasikica mlevenog anisa 1 kasika limunove korice 1 kom jaja 1 kom zumanjka 1 kom belanka 3 kasike mleka za ukras secer u boji ili neki veseo jestivi ukras Priprema 1. Ukljuciti rernu na 180C te obloziti 2 tepsija sa papirom za pecenje. U manju posudu dodati brasno,sol, prasak za pecivo. U vecu posudu dodati putar i secer te na najjacoj brzini od miksera mutiti da se dobije kremasta masa.. Zatim u kremu dodati mleveni anis i limunovu koricu. U manjoj posudi mutiti skupa 1 celo jaje, 1 zumanjak i 3 kasike mleka,toliko da se dobije penasta masa. Penastu masu dodati u smesu od putra, pa jos pomocu miksera mutiti da se dobije lepa glatka smesa. U ovako pripremljenu smesu dodati suhe sastojke te umesiti lepo glatko testo {ako je potrebno moze se dodati jos malo brsna ,zavisi kolika su jaja} Testo izruciti na malo pobrasnjenu radnu plohu , te pomocu oklagije razvaljati testo debljine 5-6 mm. Pomocu modlica, zeljenog oblika vaditi testo te slagati u vec pripremljenu tepsiju. Nepecene kolacice premazati lagano umucenim belancetom i posuti secerom u boji ili neki veseo ukras. Peci ih u vec zagrijanoj rerni 5-8 minuta- da ostanu svetle boje. Pecene Bozicne kolacice prebaciti na zicu i ostaviti da se ohlade te ih spremiti u stalenku ili limenu kutiju 2. Bozicni kolacici su tako dekorativni sa svojim veselim izgledom, a okus anisa i limunove korice daju im poseban ukus. Prijatno........ coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar