petak, 25. prosinca 2015.
BEČKE ČOKOLADNE KOCKE
Sastojci
Sastojci za biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica Pšeničnog oštrog brašna Podravka
pola Praška za pecivo Docela
1 dcl mlijeka
1 dcl ulja
3 žlice kakaa u prahu Dolcela
Sastojci za kremu
500 ml slatkog vrhnja za šlag
250 g čokolade za kuhanje
Priprema
1.
Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
2.
Žumanjke i šećer izmiksajte dok ne pobijele, zatim im postupno dodavajte ulje i mlijeko, stalno miksajući. U nekoliko navrata dodajte i brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo.
3.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, lagano ih špatulom umiješajte u smjesu žumanjaka.
4.
Duboku tepsiju promjera otprilike 35*24 cm obložite papirom za pečenje, smjesu izlijte u tepsiju i stavite peći oko 20 minuta. Kako vam se krema kasnije nebi odvajala, gotovom biskvitu odrežite gornji sloj korice.
5.
U slatko vrhnje za šlag dodajte čokoladu koju ste prethodno nasjeckali na sitno, stavite na vatru i stalno miješajući kuhajte dok se čokolada ne otopi. Kremu izlijte na topli biskvit.
6.
Kolač je prije konzumiranja potrebno hladiti nekoliko sati ili najbolje preko noći. Kolač ukrasite po želji.
Posluživanje
Ovaj kolač možete raditi i s debljom ganache kremom tako da napravite kremu od 1.5 l slatkog vrhnja za šlag i 900 g čokolade za kuhanje.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar