PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

petak, 25. prosinca 2015.

PANJ TORTA

Sastojci Za 4 kore 12 kom bjelanaca 400 g šećera 400 g mljevenih oraha 4 kašike krušnih mrvica 4 kašike brašna za fil 12 kom žumanaca 200 g šećera 200 g čokolade za kuvanje 250 g margarina 2 kašike jake crne kafe Priprema 1. Za jednu koru 3 bjelanceta umutiti u čvrst snijeg, postepeno dodavati 100 g šećera i mutiti da masa postane čvrsta i sjajna. 2. Izmiješati orahe, krušne mrvice i brašno i dodavati u bjelanca miješajući kašikom, lagano prebacujući smjesu od dna posude prema gore, masa mora ostati čvrsta 3. Kalup za tortu 24 cm prekriti papirom za pečenje, istresti smjesu i poravnati. Peći na 180 C 20-ak minuta Na isti način ispeći sve 4 kore 4. Za fil umutiti žumanca i šećer i kuvati na pari da se zgusne, povremeno miješati. Dodati izlomljenu čokoladu i miješati da se istopi. Ostaviti da se ohladi pa umiješati umućen margarin. Filovati kore i tankom slojem premazati okolo. 5. Sa bijelom fondan masom prekriti tortu, od smeđe mase praviti oblike i lijepiti na tortu. 6. Oštrim nožem odrezati višak uz ivicu torte 7. Čačkalicom išarati udubljenja po kori 8. Istopiti malo čokolade i ulja pa četkicom napraviti kružne pokrete po površini torte coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar