PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

srijeda, 30. prosinca 2015.

KARFIOL S MLJEVENIM MESOM IZ PECNICE

Sastojci 4 osobe 1 manji karfiol/cvjetaca 200gr mljevenog mesa 1 luk 6 kasika Pasiranih rajčica Podravka 1 bijeli luk 3 kasike maslinovog ulja so (vegeta),biber,crvena paprika kackavalj Za preliv: 3 kasike gustog jogurta 1 bijeli luk Priprema 1. Karfiol operite i razdvojite na manje cvjetice. Dodajte ga u prokuhanu,posoljenu vodu i kuhajte ga oko 10 minuta. Zatim ga ocijedite i ostavite na stranu. 2. U dubljoj tavi na zagrijanom maslinovom ulju proprzite sitno isjeckan luk. Dodati mljeveno meso i posoliti. Poklopiti i pirjati na srednjoj vatri dok meso ne upije svu svoju vodu. Dodati pasirani paradajz,izgnijeceni bijeli luk i zaciniti. Promijesati par puta,dodati fildzan vode i pirjati jos 5 minuta da se sastojci sjedine. 3. Karfiol dodati u tavu sa mljevenim mesom i dobro izmijesati. Istresti sve zajedno u posudu za pecenje i odozgo fino rasporediti izrendani kackavalj. Peci na 180 stepeni da sir fino porumeni. 4. Za preliv jogurt dobro umutiti sa izgnijecenim bijelim lukom. Karfiol posluziti na tanjir i preliti ga jogurtom. Posluživanje Ovakav karfiol mozete napraviti i sa Besamel sosom. Kada karfiol izmijesate sa mljevenim mesom i dodate ga u posudu za pecenje,prelijte ga besamel sosom pa zatim po besamelu rasporedite izrendani kackavalj i zapecite da lijepo porumeni. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar