PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

srijeda, 23. prosinca 2015.

HUSARSKI UŠTIPCI

PRHKO TIJESTO 1 štapić vanilije 200 g maslaca 100 g šećera 2 žumanjka ½ žličice soli 300 g brašna 100 g samljevenih lješnjaka PUNJENJE ½ šalice šećera u prahu 150 g marmelade od ribizla Recept – Husarski uštipci Prhko tijesto Štapić vanilije prorežite po duljini i istružite mu svu srž. Na radnoj površini rukama zamijesite tijesto od maslaca, žumanjaka, šećera, soli i srži vanilije. Tomu dodajte brašno, samljevene lješnjake i zamijesite prhko tijesto. Prhko tijesto zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u frižider da odstoji oko 2 sata. Ohlađeno prhko tijesto oblikujte u dugačku valjkastu kobasicu pa je narežite na jednako debele ploškice. Od svake ploškice oblikujte kuglu i u sredini svake utisnite udubinu drškom od kuhače. Na lim za pečenje, obložen pek papirom, poslažite uštipke. Pećnicu unaprijed zagrijte na 200° C. Poslagane uštipke pecite oko 13 minuta na srednjoj prečki pećnice. Punjenje husarskih uštipaka Kada su pečeni, husarske uštipke potpuno ohladite na sobnoj temperaturi i pospite šećerom u prahu. Marmeladu od ribizla zagrijte i promiješajte da postane glatka pa njome ispunite udubine husarskih uštipaka. Ostavite uštipke na sobnoj temperaturi barem 24 sata, kako bi se marmelada u potpunosti osušila. Husarske uštipke čuvajte u metalnoj posudi sa poklopcem. U slast! kolaci.eu

Nema komentara:

Objavi komentar