PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

četvrtak, 24. prosinca 2015.

KUGLOF S MAKOM

Sastojci 15 dkg rastopljenog maslaca 15 dkg šećera 1 Vanilin šećer Dolcela 3 jaja 30 dkg bademovih listica 25 dkg mljevenog maka Dolcela 15 dkg mekog brašna za kolače tip 400 10 dkg Gussnel Dolcela 1 Prašak za pecivo Docela 100 grama bijele čokolade Priprema 1. Maslac pomješajte sa šećerom i vanilin šećerom te miješajte dok se ne sjedine. 2. Dodajte jedno po jedno jaje, a nakon toga i badem i mak. 3. Prašak za pecivo dodajte brašnu i Gussnelu, te dodajte prijašnjoj smjesi. 4. Izlijte smjesu u pobrašnjeni kalup i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu. Pecite sat vremena na 180 stupnjeva. Ulijte tijesto i pecite otprilike 65 min na 180 stupnjeva. 5. Nakon pečenja prelijte glazurom od bijele čokolade. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar