četvrtak, 24. prosinca 2015.
KUGLOF S MAKOM
Sastojci
15 dkg rastopljenog maslaca
15 dkg šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
3 jaja
30 dkg bademovih listica
25 dkg mljevenog maka Dolcela
15 dkg mekog brašna za kolače tip 400
10 dkg Gussnel Dolcela
1 Prašak za pecivo Docela
100 grama bijele čokolade
Priprema
1.
Maslac pomješajte sa šećerom i vanilin šećerom te miješajte dok se ne sjedine.
2.
Dodajte jedno po jedno jaje, a nakon toga i badem i mak.
3.
Prašak za pecivo dodajte brašnu i Gussnelu, te dodajte prijašnjoj smjesi.
4.
Izlijte smjesu u pobrašnjeni kalup i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu. Pecite sat vremena na 180 stupnjeva.
Ulijte tijesto i pecite otprilike 65 min na 180 stupnjeva.
5.
Nakon pečenja prelijte glazurom od bijele čokolade.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar