utorak, 29. prosinca 2015.
LAMBADA
Sastojci
BISKVIT: 4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
ŽUTA KREMA: 2 Pudinga vanilin Dolcela
700 ml Fante
BIJELA KREMA: 700 ml mlijeka
5 žlica gustina
1 Vanilin šećer Dolcela
6 žlica šećera
150 g margarina
JOŠ POTREBNO: oko 50 g petit beurre keksa
150 g čokolade za kuhanje
50 ml vrhnja za šlag
Priprema
1.
BISKVIT: Odvojiti bjelanjke od žumanjaka, te bjelanjke istući u čvrsti snijeg.
Žumanjke i šećer pjenasto izmiksati te dodavati žlicu po žlicu brašna i na kraju snijeg.
Pleh dimenzija 35x25 cm obložiti papirom za pečenje te izliti smjesu. Staviti peći uzagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva oko 20 min( vrijeme pečenja ovisi o pečnici.)
ŽUTA KREMA: U 200 ml Fante razmutiti dva pudinga, a ostatak staviti kuhati. Kada Fanta peokuha, sve sjediniti i miješati dok ne dobijemo gustu kremu.
Vručom kremom preliti biskvit. Kada se krema malo ohladi na nju redati petit kekse.
BIJELA KREMA: Gustin i šećer izmiješati u 200ml mlijeka, a ostatak staviti kuhati. Kada prokuha sve sjediniti i skuhati gustu kremu.
kremu malo ohladiti te mikserom umiješati margarin.
Toplu kremu preliti po keksima.
GLAZURA: Čokoladu usitniti te staviti u vrhnje za šlag, a zatim ju otopiti na pari.
Posluživanje
Jednostavan, a preukusan kolač.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar