PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

utorak, 29. prosinca 2015.

LAMBADA

Sastojci BISKVIT: 4 jaja 4 žlice šećera 4 žlice brašna ŽUTA KREMA: 2 Pudinga vanilin Dolcela 700 ml Fante BIJELA KREMA: 700 ml mlijeka 5 žlica gustina 1 Vanilin šećer Dolcela 6 žlica šećera 150 g margarina JOŠ POTREBNO: oko 50 g petit beurre keksa 150 g čokolade za kuhanje 50 ml vrhnja za šlag Priprema 1. BISKVIT: Odvojiti bjelanjke od žumanjaka, te bjelanjke istući u čvrsti snijeg. Žumanjke i šećer pjenasto izmiksati te dodavati žlicu po žlicu brašna i na kraju snijeg. Pleh dimenzija 35x25 cm obložiti papirom za pečenje te izliti smjesu. Staviti peći uzagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva oko 20 min( vrijeme pečenja ovisi o pečnici.) ŽUTA KREMA: U 200 ml Fante razmutiti dva pudinga, a ostatak staviti kuhati. Kada Fanta peokuha, sve sjediniti i miješati dok ne dobijemo gustu kremu. Vručom kremom preliti biskvit. Kada se krema malo ohladi na nju redati petit kekse. BIJELA KREMA: Gustin i šećer izmiješati u 200ml mlijeka, a ostatak staviti kuhati. Kada prokuha sve sjediniti i skuhati gustu kremu. kremu malo ohladiti te mikserom umiješati margarin. Toplu kremu preliti po keksima. GLAZURA: Čokoladu usitniti te staviti u vrhnje za šlag, a zatim ju otopiti na pari. Posluživanje Jednostavan, a preukusan kolač. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar