utorak, 29. prosinca 2015.
SALATA OD NARA I PERŠUNA
Sastojci 4 osobe
2 velike veze peršuna
1 do 2 komada većeg nara / šipka
1 do 2 kašike maslinovog ulja
Priprema
1.
Peršun dobro isprati pod mlazom hladne vode.
Odstraniti zadebljale drške a one mlade i listove odvojiti.
Možete iseckati nožem ili staviti u multi praktik i samleti sitnije.
Sipati na tanjir, iz kog ćete salatu poslužiti.
2.
Nar / šipak raseći i očistiti zrna, da su bez bele opne.
Posuti preko iseckanog peršuna ( ako hoćete, možete bizmešati sve zajedno ) preliti sa malo maslinovog ulja i poslužiti odmah.
Ako vam je nar / šipak prekiseo, u zrna umešati malo meda ili javorov sirup, promešati i tek onda sipati preko peršuna.
Ova salata se može praviti na mnogo načina i sa mnogo različitih sastojaka, ovo je najednostavnije.
3.
Prijatno!!!!!
coollinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar