PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

utorak, 22. prosinca 2015.

SOČNI KOLAČ SA NESS KAFOM

Kakao kora: 4 jaja prstohvat soli 8 kašika šećera 2 kašike ness kafe 2 kašika vrele vode 8 kašika brašna 2 kašika kakoa Vanila krem: 3 žumanca 4 kašika šećera 3 kašika brašna 2 vanilin šećera 1 kašika ekstrakta od vanile 400 ml mleka 125 maslaca ili margarina Glazura: 3 belanca 5 kašika šećera 4 kašike vode Priprema: Ulupati belanca sa prstohvatom soli, zatim dodati šećer i nastaviti mučenje dok se ne dobije jaka pena. Dodati žumanca jedno po jedno i rastvorenu ness kafu u vreloj vodi. Na kraju dodati brašno i kakao i sve sjediniti žicama od miksera mešajući u krug. U obložen pleh 20 x 30 cm sipati masu za koru i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Čačkalicom testorajte kada je pečeno ako niste sigurni. U šerpu staviti žumanca i šećer pa umutiti. Dodati brašno i mleko i opet umutiti. Staviti na laganu vatru i mešati dok ne provri i ne zgusne se. Skinuti sa vatre pa dodati ekstrakt vanile i margarin ili maslac sobne temperature. Mešati dok se ne otopi pa ostaviti da se ohladi. Penasto ulupati belanca. Pomešati šećer i vodu i staviti da provri. Kad provri neka vri minut – dva i sklonite pa tako vrelo sipajte direktno u žice miksera dok mutite belanca. Dobiće se jaka sjajna pena koja čvrsto stoji. Biskvit presecite vodoravno na dva dela pa sstavit ejedan u pleh u kojem ste pekli i nanesite ceo krem, poklopite drugom korom i stavite beli deo. Odgore možete narendati čokoladu ili posuti nes kafom. brzikolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar