nedjelja, 27. prosinca 2015.
MAĐARICA
Sastojci
Kore
300g glatkog brašna
300g oštrog brašna
100g šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
150g margarina/maslaca
2 jaja
1 kiselo vrhnje
Krema
1.5 l mlijeka
10 žl šećera
2 Vanilin šećer Dolcela
10 žl brašna
200g čokolade za kuhanje
200g margarina
Glazura
100g čokolade za kuhanje
4 žl ulja
1 žl maslaca/margarina
3 žl vode
Priprema
Kore
1.
Od svih sastojaka za kore zamijesite tijesto i podijelite ga na 6 dijelova.
Papir za pečenje izrežite na veličinu tepsije.
Tijesto se najlakše nazvalja na papiru za pečenje.
Dobro se pobrašni i nema nikakvog problema s razvačenjem kora. Ako slučajno fali koji dijelić, odrežite od dijela gdje imate viška tijesta i pokrpajte dio gdje vam fali.
Prije samog pečenja koru je potrebno izbosti vilicom da se nebi napuhnula tijekom pečenja.
2.
Pecite kore oko 5-6 min na 180stupnjeva.
Kad krajevi krenu dobivati zlatnu boju, kora je gotova.
Krema
1.
Sve sastojke za kremu staviti odmah kuhati u mlijeko.
Krema se kuha nekih 15 min i mora se obavezno staalno miješati.
Kad je krema kuhana ostaviti je 15-20 min da malo odstoji i ohladi se (ne smije se jako ohladiti, mora biti mlaka). Zatim je podijeliti na 5 jednakih dijelova (najbolje u zdjelice ili tanjure) i filati kore.
Nakon što je mađarica gotova staviti je na hladno i na nju staviti neki teret da se bolje zalijepi.
Glazura
1.
Čokoladu za kuhanje, vodu, ulje i maslac zagrijati i miješati dok se svi sastojci ne otope i povežu.
Preliti preko mađarice.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar