PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

nedjelja, 27. prosinca 2015.

MAĐARICA

Sastojci Kore 300g glatkog brašna 300g oštrog brašna 100g šećera 1 vanilin šećer 1 prašak za pecivo 150g margarina/maslaca 2 jaja 1 kiselo vrhnje Krema 1.5 l mlijeka 10 žl šećera 2 Vanilin šećer Dolcela 10 žl brašna 200g čokolade za kuhanje 200g margarina Glazura 100g čokolade za kuhanje 4 žl ulja 1 žl maslaca/margarina 3 žl vode Priprema Kore 1. Od svih sastojaka za kore zamijesite tijesto i podijelite ga na 6 dijelova. Papir za pečenje izrežite na veličinu tepsije. Tijesto se najlakše nazvalja na papiru za pečenje. Dobro se pobrašni i nema nikakvog problema s razvačenjem kora. Ako slučajno fali koji dijelić, odrežite od dijela gdje imate viška tijesta i pokrpajte dio gdje vam fali. Prije samog pečenja koru je potrebno izbosti vilicom da se nebi napuhnula tijekom pečenja. 2. Pecite kore oko 5-6 min na 180stupnjeva. Kad krajevi krenu dobivati zlatnu boju, kora je gotova. Krema 1. Sve sastojke za kremu staviti odmah kuhati u mlijeko. Krema se kuha nekih 15 min i mora se obavezno staalno miješati. Kad je krema kuhana ostaviti je 15-20 min da malo odstoji i ohladi se (ne smije se jako ohladiti, mora biti mlaka). Zatim je podijeliti na 5 jednakih dijelova (najbolje u zdjelice ili tanjure) i filati kore. Nakon što je mađarica gotova staviti je na hladno i na nju staviti neki teret da se bolje zalijepi. Glazura 1. Čokoladu za kuhanje, vodu, ulje i maslac zagrijati i miješati dok se svi sastojci ne otope i povežu. Preliti preko mađarice. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar