četvrtak, 24. prosinca 2015.
FILE LISTA S KAPARIMA
Sastojci 4 osobe
8 fileta lista (ili neke druge ribe)
2 jušne žlice kapara
0,5 l slatkog vrhnja
sol, papar
1 čajna žličica soka od limuna
mješavina začina za ribe
3 žlice maslinovo ulja
Priprema
1.
File ribe dobro osušimo i natrljamo začinom za ribe ili samo solju i paprom, pokapamo sokom limuna.
2.
Ugrijemo ulje i filete ispečemo s obje strane, da dobiju hrskavu koricu. Maknemo jih iz posude i spremimo na toplome.
3.
Odlijemo višak ulja i u posudu stavimo vrhnje. Miješaću malo ga ugrijemo i vratimo u posudu ribu te na laganoj vatri ostavimo pet minuta.
4.
Dodamo kapare. Ako upotrebimo one iz slane vode, prije dodavanje isperemo jih. Po želji dodamo soli i papra, potom sve skupa opet ostavimo na laganoj vatri oko pet minuta.
Gotovo.
Posluživanje
Kao prilog obično poslužim pečeni krumpir u obliku lepze, ideju našla na coolinarici.
COOLINARKA.COM
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar