PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

četvrtak, 24. prosinca 2015.

FILE LISTA S KAPARIMA

Sastojci 4 osobe 8 fileta lista (ili neke druge ribe) 2 jušne žlice kapara 0,5 l slatkog vrhnja sol, papar 1 čajna žličica soka od limuna mješavina začina za ribe 3 žlice maslinovo ulja Priprema 1. File ribe dobro osušimo i natrljamo začinom za ribe ili samo solju i paprom, pokapamo sokom limuna. 2. Ugrijemo ulje i filete ispečemo s obje strane, da dobiju hrskavu koricu. Maknemo jih iz posude i spremimo na toplome. 3. Odlijemo višak ulja i u posudu stavimo vrhnje. Miješaću malo ga ugrijemo i vratimo u posudu ribu te na laganoj vatri ostavimo pet minuta. 4. Dodamo kapare. Ako upotrebimo one iz slane vode, prije dodavanje isperemo jih. Po želji dodamo soli i papra, potom sve skupa opet ostavimo na laganoj vatri oko pet minuta. Gotovo. Posluživanje Kao prilog obično poslužim pečeni krumpir u obliku lepze, ideju našla na coolinarici. COOLINARKA.COM

Nema komentara:

Objavi komentar